Site icon Dijital Tekerlek

Yüzlerce Tesla aynı anda aynı otoparkta yazılım güncellemesi alırsa ne olur?

Yüzlerce Tesla aynı anda aynı otoparkta yazılım güncellemesi alırsa ne olur? 1

Yüzlerce Tesla modelinin bulunduğu otoparkta aynı anda gelen yazılım güncellemesi ile elde edilen görüntüler izleyenleri gülümsetti. Detayların tamamına gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Yüzlerce Tesla modelinin kablosuz yazılım güncellemeleri

Tesla, 2012 yılında kablosuz yazılım güncellemelerini müşteri araçlarına aktarma kapasitesini benimseyen ilk markalardan birisi.

Çoğu otomobil üreticisi bu tarz bir hizmeti değil kablosuz olarak birçok bayisinde dahi vermemekte. Tesla gibi bazı firmalar ise kısaca akıllı telefonunuzu nasıl güncelliyorsanız aynı şekilde bir güncelleme ile modellerine güncelleme gönderebilmekte. Bu sayede kullanıcılarına iyileşen deneyimleri, hata düzeltmelerini sunabilmekte.

Yeni güncellemeler, aracın orta ekranından veya Tesla uygulaması aracılığıyla bazı özellikleri kullanılabilmesine imkan sağlamakta.

Alt kısımda izlediğiniz video bir otoparkta bulunan yüzlerce Tesla modelinin yakın zamanlı aldığı yazılım güncellemesi ile verdiği reaksiyon üzerine çekildi. Adeta eskiden geleceği anlatan filmlerden kopan bir sahne gibi. Yada korku filmlerinde çıldıran arabalar gibi görünmekteler.

Diğer markalar da bu güncelleme işini benimsemeye çalışıyor

Diğer otomobil üreticileri de bu denli sevilen basit yeniliğe ayak uydurmaya çalışıyor. Çünkü gerçekten özellikle Tesla tarafında bildiğimiz bu tarz basit güncelleştirme işlemleri insanların hayatının çok kolaylaştırıyor. Bu yüzden markalar yenilikleri kaçıran Nokia gibi anılmak istemiyorlar.

Spesifik örnek vermek gerekir ise Ford, Mustang Mach-E modeliyle kablosuz güncelleme hizmetini sunmakta.

Tesla, Gigafactory Texas’ta yüklü miktarda robot siparişi aldı başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version