Site icon Dijital Tekerlek

Youtube’un Tekerlekli Kanalları: Ayça’nın Arabaları

Yeni başladığımız bu serimizde YouTube üzerinden izleyicilere tekerlekli araçlar hakkında kendi bilgi birikimini aktaran kanalları tanıtacağız. Bu serimize kendisini “Kadın gözünden otomobil kanalı” olarak tanıtan Ayça Çizer ile başlıyoruz.

Kendisini biraz tanıyalım: Ayça Çizer Kimdir?

Galatasaray Üniversitesi İletişim Fakültesi mezunu, Otokoç Otomotiv Genel Müdürlüğü’nde 5,5 yıl çalışmış; yedi markanın (Ford, Ford Trucks, Volvo, Fiat, Alfa Romeo, Jeep ve Maserati) satış koordinasyonunu yapmıştır. Evli ve bir çocuk sahibidir.

Ayça Çizer

Kadın gözünden otomobil kanalı: Ayça’nın Arabaları

Erkek bakış açısı gözetilerek hazırlanmış otomobil programlarına alternatif olarak hazırlanan “Ayça’nın Arabaları” artık YouTube’da. Kanal her ne kadar stil sahibi kadın ve annelerin beğeni ve ihtiyaçlarını göz önünde bulundurularak hazırlansa da, arabaları seven ancak fazla bilgisi olmayan herkesi kapsıyor. Ayça, kanalında otomobillerin özelliklerini artı ve eksileriyle birlikte objektif ve samimi bir dille paylaşıyor.

Kadın otomobili” tanımlamasının getirdiği kısıtlamalar modern kadının arabayla ilişkisi arttıkça gelişiyor, değişiyor. Bu gerçeğe rağmen hazırlanan programlar, kadınları kapsamaktan çok uzak. Bu boşluğu doldurmak için yola çıkan “Ayça’nın Arabaları”, kadın, erkek ayrımı gözetmeksizin, otomobil ve otomotiv dünyası ile ilgili fazla bilgiye sahip olmayan insanların da rahatlıkla anlayabileceği ve sıkılmadan izleyebileceği bir içerik sunmayı hedefliyor.

Ayça’nın Arabaları

Bilgiler, teknik detaylara boğulmadan, yalın bir anlatımla sunuluyor. Bu yolculukta zaman zaman dostlar ve profesyoneller de Ayça’ya eşlik ediyor. “Ayça’nın Arabaları”, otomotiv dünyasına ilgi duyan ama teknik detaylarda boğulmak istemeyen herkesi kanalına davet ediyor.

1 Şubat itibariyle video paylaşımına başlayan “Ayça’nın Arabaları” YouTube kanalı, ilk yedi aylık performansı ile 6.500 abone, 550.000 görüntüleme ve 5,2 milyon gösterim adedi ile kısa zamanda sınırlarını aşarak dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Yayına girdiği ilk günden beri beğeni toplayan kanal, kadınların ilgisini ve desteğini bekliyor.

Kendisini YouTube ve Instagram üzerinden takip etmeyi unutmayın!

Exit mobile version