Site icon Dijital Tekerlek

Yerli Üretim Volkswagenler’in Nasıl Taşınacağı Kesinleşti

Yerli Üretim Volkswagenler'in Nasıl Taşınacağı Kesinleşti 2

Alman devi Volkswagen, Türkiye’ye bir üretim tesisi yapacağını geçen haftalarda açıklamıştı. Almanya ve Türkiye arasındaki mesafenin yüksek olması sebebiyle ulaşımın nasıl olacağının ise halk arasında konuşmaları geçmeye başlamıştı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı konuya el attı ve düğmeye bastı. Bundan böyle Türkiye Lokomotif ve Motor Sanayi A.Ş. tarafından üretilecek yerli vagonlar, Türkiye’de üretilen Volkswagenler’i taşıyacak.     

Dijital Tekerlek | Instagram

Türk halkına yüksek derecede istihdam sağlayacak Volkswagen fabrikası, ilk girişimini Volkswagen Turkey adlı şirketi kurmakla başlattı.      Volkswagen Turkey adlı şirket yani bir başka deyişle Volkswagen Türkiye Fabrikası’nın Manisa‘ya kurulacağı kesinleşti. Bunun sonucunda Manisa halkı fabrikada çalışmak için hayal kurmaya başladı bile. Fabrikanın kurulacağı yerde ise emlak fiyatları yükselmiş durumda.      Bu araçları dünyaya gönderecek olan ulaşım sistemi raylı sistem olarak belirlendi. Peki ya nasıl taşınacak? Habertürk muhabiri Olcay Aydilek, Türkiye Lokomotif ve Motor Sanayi A.Ş. (TÜLOMSAŞ) tarafından üretilecek olan çift katlı vagon VW’lerin taşınması için kullanılacak.      

Gerekli bakanlıklar ise kullanılacak hattın daha kolay ve kısa ulaşımı için Marmaray’ı kullanma seçeneğini sundu.      

TÜLOMSAŞ’ın açıklamalarına göre bu çift katlı vagonların sadece Volkswagen için üretildiği değil, diğer markaların da otomobillerini özel vagonlarda taşıyabileceğini ifade etti.      

Araçların nasıl taşınacağının videosuna ise aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version