Site icon Dijital Tekerlek

Yerli Üretim Elektrikli Araçlar Hakkında Zorlu Holding Açıklaması

Yerli Üretim Elektrikli Araçlar Hakkında Zorlu Holding Açıklaması 2

Yerli araç üreticilerimizin arasında yer alan önemli firmalardan Zorlu Holding yeni üretilen yerli araçlarımız hakkında açıklamalar yaptı.

Sinan Ak, ülkemizde yapılan elektrikli araçlara yönelik teşviklerin devam etmesi halinde elektrikli araç üretimi ve kullanımında artış görebileceğimizi söyledi. Bunların yanısıra son zamanlarda faiz oranlarının düşmesiyle bağlantılı olarak araç satışlarında artış olacağını ve bunun elektrikli araçlara da yansıyacağını ön görmekteyiz. Ülkemizde 3 yıl da 200 elektrikli aracın yollarla buluşmasını bekliyoruz. Yani 2022 yılında kendi ürettiğimiz elektrikli araçları pazarda görebileceğiz ifadelerini kullandı.

Bu satışların devam etmesi ve elektrikli araçlara talebin fazla olabilmesi için istasyonların ve kısa sürede doldurulabilen bataryaların üzerinde durulması gerektiğinin de altını çizen Ak bu şarj işlemlerinin yüzde 80 i evde ve iş yerlerinde yapılacağından dolayı elektrik şebekelerine ciddi yatırımlarında yapılması gerektiğini söyledi.

2030 yılına geldiğimizde elektrikli araçların 2.2 milyon gibi ciddi bir rakama ulaşacağından dolayı elektrik şebekelerine on yıllık süre zarfında üç milyar dolarlık bir yatırımın yapılmasını ve bu yatırımın 2 milyar dolarının elektrik dağıtım şirketlerinin karşılaması gerektiğini de belirtti. Geriye kalan 1 milyar doları ise elektrikli araç istasyonların a yatırım yapan firmaların karşılaması gerekmektedir.

Görsel Kaynaklar 1

Exit mobile version