Site icon Dijital Tekerlek

Yerli Otomobilin Özellikleri İlk Kez Açıklandı

Yerli Otomobilin Özellikleri İlk Kez Açıklandı 2

Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu’nun üstlendiği yerli otomobil üretiminin lansmanı bugün gerçekleşti. Türkiye üzerinden yaklaşık olarak 3000 kişinin katıldığı lansmanda, katılımcılar tarih anlara tanıklık gösterdi. Yerli otomobile ait modüler ve elektrikli güç ünitesi sergilenerek aracın iç yapısı katılımcılar ile buluşturuldu.

Yerli Otomobilin Özellikleri

Türkiye’nin otomobili 30 dakikanın altında hızlı şarj dolumu ile yüzde 80 doluluğa ulaşabilecek. Doğuştan elektrikli modüller platform ile 300+ ve 500+ kilometre menzil opsiyonlarına sahip olabilecek. Özellikle araca uzaktan bağlanabilen teknolojiler sayesinde yazılım anında entegre edilebilecek. Gelişmiş batarya yönetimi sayesinde uzun ömürlü batarya paketine sahip olan otmobil 200 beygir güç ile 7.6 saniye 400 beygir güç ile de 4.8 saniye altında 0-100 km/s hızlanmış olacak.

Aracın NCAP 5 yıldız seviyesiyle uyumlu, platforma entegre edilmiş batarya ile yüksek çarpışma dayanımı ve yüzde 30 daha fazla burulma direncine sahip olabilecek. Araç menziline yüzde 20’ye kadar katkı sağlayan araç geri kazanımlı frenleme sistemi de aracın önemli özelliklerindendir. Araç içerisinde bulunan Holografik Asistan teknolojisi ile 2023 yılından itibaren dünyada ilk kez Türkiye’nin otomobilinde kullanılmaya başlanacak. Bu asistan sıradan bir sanal göster panelinin çok örtesinde bir deneyimi yaşatmak amacıyla ileri göz takip algoritmaları ve holografik üç boyutlu görüntüme teknolojisinden faydalanacak.

[responsive-slider id=6295]

Exit mobile version