Site icon Dijital Tekerlek

Yerli Otomobilin İç Tasarımında Neler Var?

Yerli Otomobilin İç Tasarımında Neler Var? 3

Diğer ülkeler tarafından da yoğun ilgi gören yerli otomobilimiz gündemdeki yerini koruyor. Özellikle aracın iç tasarımı vatandaşların ilgi odağı olmaktadır. 27 Aralık’ta Gebze’de bulunan Bilişim Vadisi’nde düzenlenen Yeniliğe yolculuk adlı etkinlik ile C-SUV ve C-Sedan konseptlerinin tanıtımları gerçekleştirildi. Aracın dış tasarımına baktığımızda ise iç tasarımı kadar dikkat çekici olduğunu söyleyebiliriz. Aracın iç tasarımından bahsetmek gerekirse, şu anlık C-Sedan modelinin iç tasarımı hakkında bilgi verilmemiştir. C-SUV modelinin içine baktığımız zaman ise görebiliyoruz ki mühendislerimiz çok başarılı bir iş çıkarmışlardır.

Resmi görsellere baktığımız zaman görebiliyoruz ki yerli aracımız üst sınıf araç tasarımında ve bunun yanı sıra tamamen elektrikli bir araç modelidir. Aracın kokpit kısmını daha yakından incelediğimizde, araç içerisinde altı adet ekran görmekteyiz. Bu ekranların üç adedi üst bölümde olmakla beraber ikisi sürücü, biri de yan tarafta bulunan yolcu için tasarlanmıştır. Klima ayarları için ise alt bölümde bir ekran mevcuttur. Geriye kalan iki ekran ise aracın sağ ve sol direklerinde yan ayna görevi yapmaktadır. Yapılan açıklamalara göre bu sağdaki ve soldaki ekranlar ilerleyen zamanlarda direklerin içerisine gömülebilir. C-SUV modelinin direksiyonunu incelediğimizde ise gayet şık ve sportif bir görselle karşı karşıya kalıyoruz. Direksiyonun tam ortasında ise TC/TOGG logoları dikkatlerden kaçmıyor. TOGG logosunun altında Pininfarina yazmasının sebebi ise araç prototiplerinin İtalya’dan gelmiş olmasıdır.

Aracın orta konsolunda çok yönlü ayarlanabilir yuvarlak bir kontrolcü bulunmaktadır. Aracın içerisinde LED ambiyanslar kullanılırken koltuklar ise son derece kaliteli bir yapıda olup kullanıcıyı tam anlamıyla kavramaktadır. Ortadaki kontrolcü sayesinde ekrandaki menüler bölümünde rahatça gezinirken orta konsolda; el freni, iki adet USB girişi, kol dayaması ve bardaklık gibi bölümler bulunmaktadır. C-SUV’un içerisinde çok fazla kontrol tuşu görmemekteyiz. Kol dayama bölümünün hemen yan tarafında ise ufak bir vites değişim tekeri bulunmaktadır.

Exit mobile version