Site icon Dijital Tekerlek

Yerli Otomobilin Arayüzü Hangi Dilde Olacak

Yerli Otomobilin Arayüzü Hangi Dilde Olacak 2

Yerli otomobilimizin ilk görsellerinde yerli otomobilin arayüzü İngilizce olarak paylaşılmıştı. Peki tanıtımı yapılan araçların da ara yüzü İngilizce mi?

Yeniliğe Yolculuk adlı etkinlikte, bildiğiniz üzere C-SUV modelinin yanında birde C-Sedan modeli tanıtıldı. Bu prototiplerden C-SUV modeli oldukça elit bir tasarımla ve altı ekranlı bir iç tasarımıyla bizlere tanıtıldı. Aracın en dikkat çekici noktalarından birisi de kokpiti olarak görmekteyiz. Burada görmekteyiz ki gelişmiş bir teknolojiyle beraber sadece TOGG için hazırlanmış bir işletim sistemi araç içerisinde mevcut. Bu bizlere sunulan işletim sistemi yarı İngilizce yarı Türkçe karakterlerden oluşmaktadır. Yarım olmasının sebebi ise henüz prototip olan araçlarımız için tam Türkçeleştirme temin edilememiş. Bu sıkıntıların son sürümlerin çıkmasına kadar düzeltilip yerli otomobilin arayüzü tamamen Türkçe içerikli olması planlanmaktadır.

2022 yılında daha da gelişmesi planlanan TOGG’da şimdiden; holografik asistan ve akıllı ev entegrasyonu bulunmaktadır. Tüm bu saydığımız projelerin gerçekleşmesi için 2020 yılında üretim fabrikalarının temeli atılacak ve 2021 yılında ise açılıp seri üretime başlayacaktır. Türkiye’deki otomotiv sektörünün merkezinde bulunan Marmara Bölgesinde kurulacak olan bu fabrikadan ilk üretilen araçlar 2022 yılında çıkacak. Çıkmasına bu kadar zaman varken araç fiyatı hakkında hala net bir açıklama bulunmamakta.

[responsive-slider id=6295]

Exit mobile version