Site icon Dijital Tekerlek

Yerli otomobilimiz TOGG pistte!

Yerli otomobilimiz TOGG pistte! 5

Yerli otomobilimiz TOGG ile ilgili resmi Twitter hesabından paylaşılan videoda pist görüntüsü gözden kaçmadı. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Büyük bir merakla beklenen yerli otomobil ile ilgili yeni paylaşım ilk elden; yani Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu’nun sosyal medya hesaplarından paylaşılıyor. Bununla birlikte video içerisinde dikkatleri en çok, 4.8 saniye olan 0-100 km/s hızlanma süresi çekiyor.

“Elektronik ve mekanik sistem onayı ile fonksiyonel prototip üretimi süreçleri Türkiye’de tamamlanan akıllı SUV cihazımız ön uygunluğunu aldı.”

“Fonksiyonel prototiplerimizi güvenlik, termal, dayanım, dinamik ve performans testleri için akredite test merkezlerine gönderdik.”

Açıklamasıyla paylaşılan video ile modelin üretiminden pist anlarına kadar oldukça özel anlar mevcut.

Paylaşılan video içerisinde modelin sıfırdan başlanarak pist içerisinde yürür hale getirilmesi dikkatlerden kaçmıyor. Bununla birlikte modelin 0-100 km/s hızlanma süresini de öğrenmek oldukça güzel haber.

Teknik özellikleri nasıl olacak?

Yerli otomobilimiz TOGG ile alakalı kısaca konuşmak gerekirse; yarım saatten kısa bir sürede %80lik bir batarya dolumu sağlayacak olan milli aracımız ilk aşamada SUV ve Sedan olmak üzere 200 ve 400 beygirlik bir güç ile üretime başlanması hedefleniyor. 30 dakikada tam doluma ulaşan milli otomobilimizin 500 kilometre maksimum menzile sahip olacağı ilk etapta belirtilmekteydi. Fakat bu verilerin henüz resmi olarak onaylanmadığını belirtmek gerekiyor.

“Ora Cat 01 satışa sunulmaya hazırlanıyor”

Exit mobile version