Site icon Dijital Tekerlek

Yerli Otomobil, Yurt Dışında Sergilenecek!

Yerli Otomobil, Yurt Dışında Sergilenecek! 1

Yerli otomobil konusunda pek çok tartışma ve eleştiriler devam ederken bugün, yerli otomobil konusunda yeni haberler de gündeme geldi. Henüz üretimi gerçekleştirilmemiş olan ve Aralık ayında tanıtılan Yerli Otomobil, Yurt Dışında Sergilenecek! Bu durumun ülkemiz için fayda sağladığı tartışılamaz bir konu olsa da aracın seri üretimi gerçekleştirildikten sonra gerek Türkiye genelinde gerek ise Dünya genelinde satışa çıkarılacağı aşikar.

Türkiye de tanıtımı gerçekleştirilen Yerli otomobil yurt dışında da sergilenme konusu tartışmalı bir konu olmuştur. TOGG CEO’su olarak görev yapan Mehmet Gürcan Karakaş yapmış olduğu bir açıklama da otomobil fuarlarının dışında MWC ve CES gibi teknoloji fuarlarında araç tanıtımını yapmak için çaba sarf ettiklerini duyurdu. Bu konuda da ilk adım geçen günlerde, uzun emekler vererek CES 2020 de atıldı.

Yerli Otomobil İlk Olarak MWC Turkcell Standında Olacak!

Las Vegas da düzenlenecek olan bu fuarda sergilenmiş olsa da TOGG CEO’su bu günden sonra bazı toplantılara katıldı. Yerli otomobilin yurt dışında sergileneceği tarih ve yer belli oldu! Türkiye’nin ürettiği bu araç 24 ile 27 Şubat tarihlerinde Barselona da gerçekleştirilecek olan MWC 2020 etkinliklerinde Turkcell standında sergilenecek.

Türkiye’nin yerli otomobilinin Mobil Dünya Kongresinde tanıtılmasının ana nedeninin başında mobilite gelmekte. Tanıtım etkinliğinde göze çarpan bir detayda, yerli otomobilin içerisinde evde bulunan akıllı cihazlarla iletişim gerçekleştirmenizi sağlayan bir sistem bulunmakta.

Yerli Otomobilin Dünya Pazarındaki Yeri

Henüz dünya pazarına açılmamış olan Türkiye’nin otomobili, dünya pazarına girdikten sonra yeri nasıl olacak diye soruyorsanız eğer Dijital Tekerlek ekibi olarak sizlere anlatalım.

Şimdi, belirlenen bu araç Türkiye de üretilip, Türkiye’nin otomobili olacağından ötürü getirdiği tüm gelir de Türkiye’nin kazancına olacaktır. Yani bizim diğer teknoloji devi ülkeler arasında hem ön plana çıkmamızı, hem de dışa bağımlılığımızı bir nebze de olsa azaltacak olan bu otomobil, dünya pazarında da iyi yere sahip olacağı aşikar.

Yılda, 175 bin otomobil üretilmesi düşünülen bu aracın Türkiye de satış fiyatı olarak herhangi bir tutar belirlenmese de çok fazla bir maliyetli fiyatla satılmayacağı yapılan açıklamalar sonucu belirlenmiştir.

[responsive-slider id=6295]

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Yerli Otomobil Fiyatı Cep Yakmayacak!

Exit mobile version