Site icon Dijital Tekerlek

Yerli otomobil TOGG için fiyat skalası belli oldu!

Yerli otomobil TOGG için fiyat skalası belli oldu! 9

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank tarafından yapılan açıklama ile yerli otomobil TOGG için fiyat skalası belli oldu. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

TEKNOFEST aracılığıyla yeniden kamuoyuna fiziksel olarak sunulan TOGG ile ilgili olarak Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank açıklamalarda bulundu. Bununla birlikte merakla beklenen fiyat skalası net olmasa dahi, aşağı yukarı belli oldu. Bakan Varank açıklamasında şu cümleleri kullandı;

 “Otomotiv endüstrisindeki değişimi biz daha erken görerek doğuştan elektrikli, otonom özellikleri olan ve fikri mülkiyet hakları yüzde 100 bize ait olan, bu sayede de çok farklı teknolojileri çok kolay bir şekilde entegre edebildiğimiz bir projeyi başlatmıştık. O projede planlandığı şekilde gidiyor. Bundan memnunuz”

 “Türkiye yılda 2 milyon otomobil ürüten bir ülke. Bu sene Türkiye’de 750 bin araç satılması öngörülüyor. 2 milyon araç üreten bir Türkiye’nin otomotiv endüstrisindeki dönüşümü yakalaması lazım. Bunu nasıl yapacak? Türkiye’nin otomobili ile yapacak. Biz geleceğin teknolojilerini bu otomobil projesi ile şu anda tasarlıyoruz, üretiyoruz, tedarikçilerimiz geleceğin otomobiline yönelik üretim yapma kabiliyetini kazanıyor”

“Aracın fiyatı şu andan belli değil. Şunun sözünü veriyor arkadaşlar. Araç kendi sınıfında Türkiye’deki araçlarla yarışacak bir fiyattan piyasaya çıkacak”

Ayrıca Varank günümüzde devam eden batarya ve çip krizi ile ilgili olarak;

“Biz başından itibaren bu işi planlayarak çözeceğimiz için, o batarya hücre krizine takılmayacağız.” cümlesini kullandı.

Yerli otomobil TOGG CEO’su Mehmet Gürcan Karakaş açıklamaları

Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) CEO’su Mehmet Gürcan Karakaş ise haftalarda şu açıklamalarda bulunmuştu;

“İlk ürünümüz olan doğuştan elektrikli C-SUV aracımız üretimin hemen ertesinde önce Türkiye pazarında, bundan iki yıl sonra da batı Avrupa pazarında satışa sunulacak. Avrupa pazarına 2025’den sonra gireceğiz. Şarj altyapısı yaygınlığına bağlı olarak yayılacağız. İspanya da Avrupa pazarı içinde görüş alanımızda.”

“ABD görüş alanımız içinde ama yakın bir gelecekte değil. Aracımızda Rusya pazarında gerekli teknik spesifikasyonlar olacak, Türki Cumhuriyetler de hedef pazarlarımız içindeler”

Yerli otomobilin yapılan açıklamalar ile birlikte 500-600 bin TL veya daha yüksek bir fiyat etiketine sahip olması oldukça muhtemel. Çünkü günümüzde C-SUV segmentinde bir otomobile sahip olmanız için gözden çıkartmanız gereken ücret bu seviyede. Ayrıca bu fiyatın 2023 Türkiye’sine göre yükselmesi veya azalması da mümkün.

Son olarak 2022 yılında seri olarak olarak üretilmesi hedeflenen SUV modelin ardından; daha uygun fiyatlı bir sedan modelin 2023 sonrasında üretilmesi bekleniyor. Fakat sedan modelin üretim tarihi ile ilgili herhangi bir kesin bilgi sunulmadı. Bu nedenle ilerisi için resmi açıklamaları beklemek en doğrusu.

Exit mobile version