Site icon Dijital Tekerlek

Yerli Otomobil Tanıtıldı. Üretim Fabrikasının Açılış Tarihi Açıklandı

Yerli Otomobil Tanıtıldı. Üretim Fabrikasının Açılış Tarihi Açıklandı 2

Türkiye’nin beklediği otomobil, yerli otomobilimiz Gebze de bulunan büyük lansman ile gerçekleşti. Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) imzasının olduğu yerli otomobil beklenenin çok üstünde geri dönüşler aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın test sürüşünü yaparak Türkiye başta olmak üzere tüm dünyaya tanıtmış olduğu yerli otomobil ile birlikte, artık her şey daha belirgin bir hale gelmiş oldu. Tasarım ve iç özellikleri konusunda katılımcıları bilgilendiren Başkan Rıfat Hisarcıkoğlu yapmış olduğu konuşma da yerli otomobilin marka lansmanının 2020 yılında yapılacağı açıklandı.

Marka 2020’de Sunulacak Fabrika ise 2021 Yılında Açılacak

Yerli otomobilin dış tasarımları  ve iç özellikleri, Türkiye’den ve Dünyadan birçok katılımcının katılımlarıyla gerçekleşti. Yerli otomobil için üretilen parçalar tek tek tanıtılırken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yapmış olduğu test sürüşü ile de araç zemine ayak basmış oldu. Tanıtım alanına kurulan simülasyon sayesinde de katılımcılar simülasyon üzerinden sanal olarak araçları sürüş keyfini yaşadı.

Yerli otomobil hakkında diğer yapılan açıklamalarda ise aracın gelecek 10 yılda 5 farklı modeli daha çıkacağını ve 2021 yılında kurulacak olan fabrika ile seri üretime geçileceği açıklandı. 2021 yılında kurulacak olan fabrikada seri üretime geçilerek araçların karaya çıkarılması sağlanacak. Araçların sürücüler ile buluşma senesi olarak ise 2022 yılı olacağı açıklandı. Aracın gelecek yıl itibariyle de marka lansmanının yapılacağı açıklandı.

[responsive-slider id=6295]

Exit mobile version