Site icon Dijital Tekerlek

Yerli Otomobil Şimdiden Yoğun İlgi Görmeye Başladı

Yerli Otomobil Şimdiden Yoğun İlgi Görmeye Başladı 2

Yerli otomobil için artık ülkece geri sayıma başladık. Uzun süredir Türkiye için atılım olan bu projenin yankıları sürüyordu. O büyük gün 27 Aralık günü (yarın) Gebze’deki üretim yerinde büyük bir lansman ile gerçekleşecek. Modelin üretim aşamasında ve sonrasında birçok iddaa ortaya atılarak aracın, tasarımı ve özellikleri hakkında birçok yalan yanlış belki de doğru haberler yapılmıştı. Bu haberler ile birlikte yetkili üretici firmadan yalanlama haberi bile gelmezken aracın neye benzediğini ve nasıl bir tasarım ile ortaya çıkacağını yarın öğrenmiş olacağız.

Aracın çıkış tarihi yaklaşmışken araç ile ilgili bir açıklama da İstanbul Taksiciler Odası Başkanı Eyüp Aksu tarafından geldi. Yapmış olduğu yazılı açıklamada yerli otomobile talip olduklarını belirtti. Yerli otomobilin özelliklerini merak bile etmediklerini belirten Aksu, “aracın özellikleri ve tasarımı bizleri ilgilendirmiyor bizlerin amacı, ülkemizi daha ileri noktaya taşıyacak olan yerli otomobilimize destek olmak” açıklamasında bulundu. Özellikle de Taksilerin yerli otomobile dönüştürülme projesinin baskın olduğu bu  günlerde çıkacak yerli otomobil ile gerçekleştirebileceği düşünülüyor.

Otomobile Şimdiden Çok Sayıda Alıcı Çıktı

Eyüp Aksu, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamaının devamında “ Taksiciler olarak çok heyecanlıyız. Hep birlikte beklemiş olduğumuz bir projeydi ve gerçekleşme günü yaklaştıkça bizleri heyecan basıyor. Ülkemiz adına önemli bir dönüm noktası oluşturacak bu projeye bizlerinde destek olması önemli. Bu yüzden yerli otomobilin özelliklerini ve tasarımını görmeden Taksiciler olarak 17 bin araca şimdiden talibiz. Bu yapmış olduğumuz hareket ÖTV teşviği konusunda bir başlangıç olacağını düşünüyoruz. Yerli otomobil sayesinde plakaları yenileyip müşterilerimize daha kaliteli hizmet vereceğimizi söyleyebiliriz.” açıklamalarında bulundu.

Bizlerde yerli otomobilin özelliklerini ve tasarımlarını merak ettiğimiz gibi hangi firmaların destek verip, kaç adet sipariş edeceklerini de merak ediyoruz. Tüm bu gelişmeler konusunda sizleri bilgilendireceğimizi bilmenizi isteriz.

Exit mobile version