Site icon Dijital Tekerlek

Yerli Otomobil Satışa Çıkmadan Özellikleri Sızdırıldı

Yerli Otomobil Satışa Çıkmadan Özellikleri Sızdırıldı 2

Önümüzdeki günlerde yapılacak olan test sürüşü ile birlikte lansmanı yapılacak olan yerli otomobil hakkında söylentiler ortaya çıktı. Basın organlarından adını duyduğumuz ve birçok kişinin meraklı gözler ile beklediği yerli otomobil hakkında bazı gelişmeleri sizlere aktarıyoruz. Birkaç söylenti dışında hakkında çok detay verilmeyen yerli otomobil hakkında birçok kişiyi yakından ilgilendirecek detaylar sızdırılmaya başlandı.

Yerli Otomobilin Özellikleri Nelerdir?

SUV olarak karşımızı çıkan yerli otomobil hakkında  daha lansman yapılmadan birçok bilgi gelmeye başladı. Gebze bilim merkezi üssünde yapılan tasarımları Pininfarina’nın üstlendiğini biliyoruz. Pininfarina şirketi aynı zamanda Ferrari’nin de tasarımlarını yapmaktadır. Dünyaca ünlü İtalyan şirketinin yerli otomobilimizde imzası olduğu geçtiğimiz günlerde basın yoluyla duyurulmuştu. Tamamıyla elektrikli bir sürüş keyfi yaşayacağını otomobil ile ilgili şarj mekanizması hızlı ve bir o kadar uzun süreli olacak. Araç içinde bulunan DC şarj ünitesi ile araç 30 dakika içerisinde tamamıyla dolabilecek.

Otomobil içerisinde her zaman bildiğimiz navigasyon cihazı yerine görüntüleme teknolojisi kullanılabilecek. TOGG CEO’su Gürcan Karakaş yerli ve elektrikli otomobil hakkında yaptığı açıklamada bu otomobilin teknolojinin tüm faydalarını barındıracağını açıklamıştı.

Recep Tayyip Erdoğan’ın önümüzdeki günlerde Gebze’ye giderek tasarımı ve belli teknolojileri tamamlanan araç üzerinde sürüş testi yapacağı bilinmektedir. Cumhurbaşkanı yapacağı test sürüşünün ardından araç ile ilgili lansman düzenlenerek tüm dünyaya tanıtılmak amaçlanmaktadır. Bu planlamalar aracın yapım sürecine göre değişiklik göstereceği gibi yeni zaman içerisinde olabilecek gelişmeleri sizler için takip ediyor olacağız.

Exit mobile version