Site icon Dijital Tekerlek

Yerli Otomobil Lansmanından İlk Bilgileri Aktarıyoruz

Yerli Otomobil Lansmanından İlk Bilgileri Aktarıyoruz 3

Türkiye’nin ilk yerli otomobili bugün itibariyle tüm dünyaya tanıtılıyor. Tanıtıma katılacak olan 3.000 kişi heyecandan yerinde duramazken, tüm katılımcılar yavaş yavaş gelmeye başladılar. Türkiye’nin uzun zamandır planladığı ve konuştuğu yerli otomobil projesi gerçek oluyor. 5 farklı yatırımcıların bir araya gelerek oluşturulan üretim aşamasında ortaya çıkacak olan yapı tüm Türkiye tarafından merak edilmiş durumda. Yerli otomobili görme fırsatı yakalayan ilk isimler Gebze’de ki tanıtım alanını doldurmaya başlamış durumdalar.

Geçmiş Çalışmalarda Lansman Alanında Sergide

Yerli otomobilin tanıtılacağı alan hem yeni yerli otomobiller hem de geçmişte yapılan bazı çalışmaları bulundurmaktadır. Türkiye’nin geçmiş dönemlerde üzerinde çalıştığı ilk yerli araba olan Devrim’de sergi alanında bulunmaktadır. Bir üstte paylaşmış olduğumuz bu araç Devrim’in görüntüsüne aittir. TOGG, bu sergisiyle yeni nesil yerli araçtan önce ilk yapılmak istenen aracın görüntüsünü katılımcılar ile buluşturmuştur.

Yerli Otomobilin En Yalın Hali Sizlerle

Yerli otomobilin en çok merak edilen konularından bir tanesi de aracın nasıl görüneceği konusunda merak uyandırma hareketleriydi. Yapılan stratejik hareketler ile yerli otomobil tüm Türkiye’de büyük gizem yaratmıştı. Aracın lansmanı yapılmadan önce katılımcılar aracın en yalın halini inceleme fırsatı bulacak. Bir üstteki resmimiz de aracın yalın halini göstermektedir.

Yerli Otomobil Özellikleri

Tanıtım alanında yapmış olduğumuz araştırmalara göre ilk bilgileri edinmeye çalıştık. Aracın motor gücünün 150 kW olacağını ve yerli otomobilin iki çeker varyantı 200, dört çeker varyantı ise 400 beygir gücü sunacak. Bunlar ile birlikte hızlı şarj desteği, bu aracın 30 dakikanın altında yüzde 80 oranında şarj olmasını sağlayacak. Tüm bunlara ek olarak yerli otomobilin bataryaları 300 ve 500 kilometre menzil sunabilecek. Otomobilin en büyük özelliklerden bir tanesi de (şuana kadar edinilen bilgiler kadarıyla) aracın 4G ve 5G desteğiyle sahip olacak olması. Bu teknoloji sayesinde araca uzaktan yazılım gönderme ihtimali oluşacak.

TOGG Araç için Simülasyon Hazırlamış

TOGG; yerli aracı en iyi şekilde ürettiği gibi lansman alanında da herkesin mutlu ve eğlenceli vakit geçirmesi için her şeyi düşünmüş. Gebze’de bulunan tanıtım alanına otomobil ile ilgili simülasyon hazırlayarak böylelikle katılımcılar, yerli aracı deneyimleme imkanı bulmuşlardır.

Exit mobile version