Site icon Dijital Tekerlek

Yerli Otomobil Fiyatı Cep Yakmayacak!

Yerli Otomobil Fiyatı Cep Yakmayacak! 2

Ülkemiz için dönüm noktası olan ve dünyanın gündemine oturan yerli otomobil geçtiğimiz günlerde üretildiği ve tasarlandığı yer olan Gebze’de lansmanı yapılmıştı. Dünya genelinde birçok kişinin katılımıyla gerçekleştirilen tören Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın test sürüşüyle tamamlanmıştı. Üretimi ve marka lansmanı hakkında açıklamalar o gün kamuoyuna sunulmuştu.

Geçtiğimiz günlerde de Cumhurbaşkanı Erdoğan, CNN Türk ve Kanal D’nin ortak yayınında yerli otomobil hakkında açıklamalarda bulundu. Aracın geleceği ve fiyatlandırması hakkında konuşan Erdoğan, araç için umutlu konuşarak birçok sürücüyü daha çok heyecanlandırdı. Fiyatı ile alakalı olarak “ Halkımızın cebini sıkıntıya sokmadan, alabileceği bir otomobil noktasında olacağını” belirtti. Belirlenecek fiyat halkın cebini sıkıntıya soktuğu taktirde sürümden kazanma felsefesinin yürümeyeceğini açıkladı.

İki Tasarım da Gelecek Günlerde Açıklanacak

Gebze’de yapılan lansman sonrası oldukça heyecanlandırdığının altını çizen Erdoğan, “ tasarımcılarımız araç ile ilgili olarak 5 tasarım ortaya çıkardı. Şuan için 3 tasarım açıklanmış vaziyette. İlerleyen günlerde de diğer tasarımlar açıklanacak” açıklamasında bulundu.

Kendi favori aracını da açıklayan Cumhurbaşkanı; favori aracın lacivert tasarımlı olduğunu açıkladı. İçinde boyuna rağmen rahat oturabildiğini açıkladı. Lacivert aracın potansiyeli hakkında da şu açıklamalarda bulundu; “Hız noktasında baya iyi bir konumda. Bu yılın sonu itibariyle testte daha ileri adım atmış olacaklar. 2020 bu işin tamı olacak. Gemlik’teki fabrikayı bitirmiş olacağız. İhracat potansiyeli yüksek olmalı.” açıklamalarında bulundu.

Exit mobile version