Site icon Dijital Tekerlek

Yerli Otomobil Cephesine Yabancı Transfer Yapıldı!

Yerli Otomobil Cephesine Yabancı Transfer Yapıldı! 1

Yerli otomobil üretiminin yapılması konuları dillerde dolaşırken, Türkiye Otomobil Girişim Grubu tarafına önemli bir isim transfer yapıldı.

Uzun zamandır Türk halkı tarafından beklenilen bir gelişme olan Yerli Otomobil konusunda çalışmaların ne aşamada olduğu tam olarak bilinmemektedir. Her ne kadar bu çalışmalar ne durumda bilinmese de Türk halkını heyecanlandıracak gelişmeler gün be gün paylaşılmaktadır.

Kısaca bir örnek verecek olursak, bir kaç ay önce, devlet tarafından toplanan bakanların bulunduğu bir toplantı da yerli otomobile ait olduğu iddia edilen bir aracın üzeri tamamen kapatılacak bazı açıklamalar yapılmıştı. Toplantıdan sonra yeni duyulan haberlere göre, yerli otomobilin yönetim kadrosuyla alakalıdır.

Yerli otomobilin operasyon sorumlusu olarak yeni bir isim olan Sergio Rocha bu konuma atandı. Amerika, Avrupa ve Asya gibi çeşitli bölgelerde otomotiv sektörü üzerinde çalışan Rocha, 37 yıllık General Motors kariyeri ile ön plana çıkmıştır.

Şirket kadrosunda çok deneyimli olan Gürcan Karakaş bulunmaktadır. Gürcan Karakaş ile ilgili, yaptığı açıklamaya göre;

“Dünya çapında yetkinliği olan bir ekiple çalışıyoruz. Her geçen gün biraz daha büyüyen ekibimiz sayesinde 15 yıldan az olmayan küresel çalışmaları yürütmüş ve en iyi kişisel deneyimlere sahip olan çalışma arkadaşlarıyla işlerimize devam etmekteyiz. Şirketin kurulduğu ilk günden beri, güçlü bir şirketin güçlü bir ekiple mümkün olduğunu hepimiz biliyoruz. Şirketimize yeni dahil olan Sergio Rocha’da dünyanın çeşitli bölgelerinde çalışmış olan önemli bir kişilik. Rocha, şirketin koyduğu hedeflere ulaşmasında önemli katkılar sağlayacaktır” sözlerini söyledi.

Yerli Otomobil Ne Zaman Tanıtılacak!

Bakan Varank, tarafından daha önce yapılan açıklamaya göre, yerli otomobil Aralık ayı içerisinde tanıtılacaktır. Herhangi bir değişiklik olmadığı takdirde bir kaç hafta içerisinde tanıtılacak olan otomobil, Türk milletinin heyecanlı bekleyişini sona erdirecektir.

Yerli otomobilin üretileceği yerin belirlenmesi için en önemli faktör, bölgenin yan sanayi firmalarına olan yakınlığı gösterilmektedir. Gebze-Kocaeli de üretilecek olan otomobil için burasının seçilmesinde en önemli faktör, Bursa’ya Osmangazi Köprüsü vasıtasıyla Bilişim Vadisini öne çıkarmasıdır. Bilişim vadisinin aynı zamanda denize kıyısı ve limanı da vardır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Yerli Üretim Elektrikli Araçlar Hakkında Zorlu Holding Açıklaması

Exit mobile version