Site icon Dijital Tekerlek

Yerli Otomobil Bugün Gebze’de Tanıtılıyor!

Yerli Otomobil Bugün Gebze'de Tanıtılıyor! 1

Türkiye’nin yıllardır beklediği yerli otomobilin tanıtımına artık saatler kaldı. Yerli otomobil bugün satta 14:30’da Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından gerçekleştirilecek bir test sürüşüyle görücüye çıkacak.

Türkiye’nin otomobilinin görülmesine çok az bir zaman kalmışken, aracın üretimiyle ilgili detaylar da ortaya yayımlandı. Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararı’na göre, Türkiye’nin otomobili Bursa’da seri üretime geçecek.

Cumhurbaşkanlığı Kararında yer alan bilgilere göre, Bursa’da kurulacak yerli otomobil üretim tesisine devlet yardımı da verilecek. Resmi Gazete’de Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından inşa edilecek tesisin ön görülen yatırım tutarı 22 milyar TL olarak açıklandı.

Yerli otomobilin üretimi için yapılacak yatırımın süresi, 30 Ekim 2019’dan itibaren 13 yıl olarak belirlendi. (30 Ekim 2032) Yatırımın ön görülen sürede gerçekleştirilememesi durumunda, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından bu sürenin yarısı kadar (6,5 yıl )ek süre verilebilecek. Yerli otomobilin üretim tesisinde 4.323 kişinin istihdam edilmesi bekleniyor.

Bursa’da kurulacak olan yerli otomobil tesisinde 5 farklı modelin üretilmesi planlanıyor! Yılda 175 bin aracın banttan inmesi bekleniyor.

Yerli otomobilin ilk gösterimi bugün saat 14.30’da Bilişim Vadisi’nde yapılacak. Tüm detayları anlık olarak siz değerli okurlarımıza aktaracağız. Takipte kalın.

Exit mobile version