Site icon Dijital Tekerlek

Yenilenen Mercedes-Benz CLS Türkiye’de!

Yeni Mercedes-Benz CLS modeli 2021 yılı itibariyle kavuştuğu yeni tasarımı ile daha keskin ve dinamik bir duruşa sahip. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Dört kapılı coupe formunda olan model aldığı tasarım güncelleştirmeleri ve geliştirdiği teknik noktalar ile dikkatleri çekmeyi başarıyor. Bununla birlikte modelin sahip olduğu gelişmiş sürüş destek sistemleri, MBUX bilgi-eğlence sistemi ve ENERGIZING Konfor güncellemeleri ile de teknolojik anlamda güncel kalmayı başarıyor.

Yeni Mercedes-Benz CLS tasarımı

CLS bir coupe olarak, tüm roadster ve cabriolet modelleri ile markanın rüya otomobilleri kategorisine girmeyi başarıyor. Bununla birlikte tercihini CLS modelinden yana kullanan müşterilerin en büyük ortak noktası; modelin güncel tasarımı. Sahip olduğu sportif tasarım ile modelin segmentinde fark yaratıyor diyebiliriz.

AMG dış mekan tasarım konseptiyle sportif olan genel duruşunu daha da destekliyor. Bu konsept ile devreye giren AMG tasarım unsurları tarafında bizleri; siyah “A-Wing”e sahip özel AMG ön tamponu, gümüş-krom ön eklentisi ve dikey destekleri ile model parlak siyah aerodinamik kanatçıklara sahip. Ayrıca modelin dikkat çekici olan aerodinamik hava girişlerinin de gözlerden kaçmadığını belirtmek gerekiyor.

AMG tasarım detayına sahip olan yan marşpiyeler, bagaj üstü spoyler ve diğer görsel özellikleri ile modelin sportif tasarımı bütünleşiyor. Ayrıca model jant tarafında 20″ boyutunda AMG jant seçeneğine de sahip.

İç yaşam alanı

Oldukça iddialı olan dış görünümün yanı sıra iç yaşam alanında da yenilikler bizleri bekliyor. Bununla birlikte açık damarlı kahverengi ceviz ağacı ve gri dişbudak ağacı olmak üzere orta konsol için iki yeni kaplama seçeneği kullanıcılara sunuluyor. Modelin deri koltuk seçenekleri de Neva Grisi, Magma Grisi, Sienna Kahvesi ve Siyah olmak üzere güncelleniyor.

Güncelleme tarafında nappa deri ile kaplanan çok işlevli yeni bir direksiyon simidi bizleri bekliyor. Bununla birlikte oldukça zarif olan direksiyon kolları, zarif, gümüş-krom çerçeveli parlak siyah olarak uygulanırken, vites değiştirme kulakçıkları tarafında da gümüş-krom detaylar bizleri bekliyor.

Yeni Mercedes-Benz CLS teknik özellikleri

CLS 300 d 4MATICCLS 400 D 4MATICCLS 53 4MATIC+
Motor tipiOM 654 MOM 656M 256
Silindir adediSıralı 4 Sıralı 6Sıralı 6
Hacim1993 cc2925 cc2999 cc
Güç265 beygir330 beygir435 beygir
ISG ile ek güç20 beygir22 beygir
Karma yakıt tüketimi5,8-5,5 lt / 100 km6,5-6,2 lt / 100 km9,0 – 8,7 lt / 100 km
Hızlanma 0-100 km/s6,4 saniye5,2 saniye4,5 saniye
Maksimum hız250 km/s 250 km/s250 km/s
Tork550 Nm700 Nm520 Nm

“Eski BMW M rozeti yeni M4 modeli ile yeniden bizlerle”

Exit mobile version