Site icon Dijital Tekerlek

Yeni yedi koltuklu Dacia SUV modeli görüntülendi

Yeni yedi koltuklu Dacia SUV modeli görüntülendi 8

Lodgy modelinin yerini alması düşünülen Yeni Dacia SUV modeli ilk kez görüntülendi. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Dacia yeni SUV modelinin kış testlerine devam ederken model kameralara yakalandı. Bununla birlikte model henüz isimlendirilmedi. Modelin 2025 yılında piyasaya sürülen üç yeni Dacia modelinden birisi olması planlanıyor. Hatırlatmak gerekir ki markanın yeni tasarım stilini en net Bigster SUV modeli ile görme şansına sahip olmuştuk.

Dacia tarafının Lodgy modelinin yerini alması beklenen yeni modelin 2023 yılında piyasaya sürülmesi planlanıyor. Bununla birlikte model Citroen Berlingo XL ve Hyundai Santa Fe arasında yeni bir rekabeti sağlayacak.

Model platform tarafında markanın yedi kişilik modellerde kullandığı; Renault Grubu’nun CMF-B platformunu kullanacak. Ayrıca modelin Dacia tarafının en yeni e-Tech hibrit motor serisine de sahip olması planlanıyor.

Yeni SUV modelinin motor tarafında, Clio e-Tech tarafında kullanılan; 138 beygir gücündeki 1.6 litrelik dört silindirli benzinli motoru ve elektrikli güç aktarma sistemini kullanması bekleniyor.

Modelin tasarımının yeni Dacia tasarım dilinden ilham alması bekleniyor. Bununla birlikte modelde yeni Dacia far, ızgara ve kaput tasarımını görme ihtimalimiz bir hayli yüksek.

Genel hatlarına baktığımız vakit model akıllara direkt eski Lodgy modelini anımsatıyor. Bununla birlikte modelin tavan çizgisi ve bagaj boyutları da bu anımsatmayı destekler nitelikte.

Dacia tarafında bir çok modelde gördüğümüz Stepwar ile gelen off-road esintilerini bu model ile de görmemiz bir hayli yüksek. Zaten modelin sürüş yüksekliği Lodgy modeline göre bir nebze de olsa yüksek görünmekte.

Son olarak iç taraf ile ilgili herhangi bir bilgi mevcut değil. Fakat beklentiler Dacia tarafının yeni tasarım diline sahip olacağı yönünde.

“Çinli otomobil üreticisi Nio Avrupa pazarına giriyor” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version