Site icon Dijital Tekerlek

Yeni Volvo Concept Recharge, elektrikli geleceği önizliyor

Yeni Volvo Concept Recharge, elektrikli geleceği önizliyor 15

Volvo yeni nesil tamamen elektrikli modeller için “manifesto” olarak adlandırdığı; Volvo Concept Recharge isimli konsept otomobili tanıttı. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Her geçen gün elektrikli modellerinin sayısını arttırmaya çalışan Volvo tarafında; Recharge modeli markanın EV tasarımında önemli bir değişimi temsil ediyor. Bununla birlikte yeni olan tamamen elektrikli kullanan otomobillerin üretime geçtiği vakit modellerine nasıl yeni oranlar ekleyebileceğini gösterir nitelikte.

Volvo Tasarım Başkanı Robin Page konsept otomobil ile ilgili olarak şu cümleleri kullanıyor;

“Concept Recharge’ımız, Volvo Cars’ın tamamen elektrikli geleceği ve yeni bir araç türü için bir manifestoyu temsil ediyor” 

“Artan çok yönlülükle el ele giden yeni ve modern oranlar sergiliyor ve teknolojinin tasarım açısından neler sağlayabileceğini gösteriyor.”

Şimdilik model ile ilgili olarak herhangi bir orantı açıklanmadı. Fakat Concept Recharge, XC rozetli SUV ailesi gibi uzun süre devam ederken; modelin gövde şekli, uzun bir kemer çizgisi ve belirgin bir şekilde bir SUV modelden daha büyük ve yüksek sürüşlü bir station otomobile benzeyen bir tasarıma sahip.

Volvo Concept Recharge tasarımı

Modelin genel olarak tasarımına baktığımız vakit; dingil mesafesi, iç alanı en üst düzeye çıkartmak adına küçük ön ve arka çıkıntılarla neredeyse gövde kadar uzun. Bununla birlikte bu uzun zeminin altına entegre edilen piller sayesinde modelin tabanı tamamen düz.

Concept Recharge modeli Volvo tarafının yeni tasarım dilinin de şimdilik en büyük temsilcisi. Bununla birlikte model bir sonraki XC90 modelinin ötesinde gelecek araçların bir önizlemesi olarak görülüyor.

Volvo ızgarası motoru soğutmak için gerekli olmadığı için değiştirilmiştir. Bununla birlikte ızgara yerine mevcut modellerde kullanılan ve “Thor’s Hammer” isimli farların yeniden tasarlanan versiyonlarıyla çevrili bir kalkan yapısı mevcut.

Arka tarafa baktığımızda; düz bir çizgi bizleri bekliyor. Bununla birlikte model Volvo modellerinde görmeye alışkın olduğumuz; klasik olan, dikey olarak entegre edilen arka lambalara sahip.

Model aynı zamanda yeni Volvo modellerinden neler beklenebileceğinin bir ön izlemesi olarak görülüyor. İç yaşam alanı tamamen düz zeminden inşa edilmekte. Bununla birlikte modelin iç mekanında sürdürülebilir ve doğal malzemeler kullanılıyor.

İç tarafta orta kısımda gördüğümüz ekran; Volvo tarafının yeni nesil “Volvo OS” bilgi-eğlence sistemine sahip olan 15″ boyutunda dokunmatik bir ekran.

Son olarak Volvo Concept Recharge modeli yalnızca iç ve dış tasarım ile değil; markanın özerklik ve güvenlik teknolojisi tarafında da geleceğine ışık tutuyor.

“Yeni 2023 Mercedes-Benz CLE modeli görüntülendi” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version