Site icon Dijital Tekerlek

Yeni Volkswagen ID.Buzz modeli görüntülendi

Yeni Volkswagen ID.Buzz modeli görüntülendi 23

Retro tarzlı yeni Volkswagen ID.Buzz modeli piyasaya sürülmeden önce üretim formunda görüntülendi. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

2022 yılında piyasaya sürülmesi beklenen Buzz modeli Avusturya Alpleri’nde test halindeyken görüntülendi. Bununla birlikte modelin Type 2’den ilham alınan detayları da hazırlanıyor.

Görüntülere baktığımız vakit modelin; retro tasarım dilini bir adım daha öteye taşındığını görebiliyoruz. 2017 yılında tanıtılan Buzz konsepti ile birlikte model derin bir ön cama, yuvarlak yüzeylere ve muhtemelen klasik iki tonlu renk seçenekleri ile 1950 Type 2 Microbus modelinden ilham alıyor.

Kaydedilen görüntülerde yer alan modelin Buzz Cargo versiyonu olduğu düşünülüyor. Bununla birlikte model bir yolcu minibüsü şeklinde de sunulacak. Her iki modelin de 547 kilometre menzile ve 48kWh ve 111kWh arasında değişen piller ile sunulması bekleniyor. Tek motorlu modellerin 201 beygir gücü arka tekerlekler ile yola aktarması bekleniyor. Ayrıca çift motorlu güçlü modelin ise 295 beygir güce sahip olup, dört tekerlekten çekiş sistemi ile sunulması beklenmekte.

Yeni Volkswagen ID.Buzz teknolojik anlamda nasıl olacak?

Model, seviye 4 otonom sürüş sistemi de dahil olmak üzere en son teknolojiyle donatılacak. Bununla birlikte Alman otomobil üreticisi elektrikli minibüsü geliştirmek adına; Amerikan teknoloji şirketi Argo Al ile işbirliğini kurmuş vaziyette.

Seviye 4 otonom sürüş sistemi ile birlikte; yolculuk esnasında model herhangi bir sürücünün denetimine ihtiyaç duymuyor. Fakat Volkswagen tarafı teknolojinin yüzde 100 güvenilir olması adına kat edilmesi gereken çok yol olduğunu kabul ediyor. Bu nedenle sistemi yalnızca belirli şehirlerde kullanılabilir hale getirmeyi planlıyor.

Volkswagen ve Argo Al, Münih havaalanında bir test tesisi kurdu. Bu tesis ile birlikte markalar sürüş destek sistemlerini geliştirmeyi hedefliyor. Ayrıca bu tesisin ardından testlerin Avrupa yollarında devam etmesi planlanıyor. Modeller Argo Al tarafından geliştirilen lidar sensörü ile donatılması ile birlikte; 400 metreye kadar uzaktaki nesneleri algılaması sağlanacak.

Konsept araçta olduğu gibi pillerin üretim versiyonunda da zemine yerleştirilerek ağırlık merkezini düşürülmesini sağlayacak. Bununla birlikte modelde arka havalı süspansiyon ve adaptif amortisörler sayesinde yüksek düzeyde konfor hedefleniyor. Ayrıca model arka tekerlekten yönlendirme teknolojisi sayesinde 10 metrelik dönüş açısını kullanıcılara vaat ediyor.

Son olarak MOIA CEO’su Robert Henrich konu ile ilgili olarak şu cümleleri kullandı;

“MOIA, mobilite hizmetleri ve filo yönetimi alanında geniş deneyime sahiptir. Çok kısa bir süre içinde Avrupa’nın en büyük, tamamen elektrikli, tamamen elektrikli araç havuzu hizmetini kurduk ve milyonlarca yolcuya hareketlilik sağladık. Bu uzmanlığı Volkswagen Ticari Araçlar ve Argo AI ile yaptığımız işbirliğine taşıyoruz. Hamburg, kimlikli otonom bir binicilik hizmeti sunan ilk şehir olacak. Buzz.”

Exit mobile version