Site icon Dijital Tekerlek

Yeni Toyota Yaris Fransa’da üretime girdi

Yeni Toyota Yaris Fransa'da üretime girdi 9

Toyota, 6 Temmuz’da Fransa’nın Valenciennes kentindeki tesisinde yeni nesil Toyota Yaris kompakt hatchback modelinin üretimine başladı.

İlginizi Çekebilir: 2020 Toyota GR Yaris Özellikleri, Çıkış Tarihi ve Fiyatı

Dördüncü nesil Toyota Yaris, gelişmiş dinamik performans, gelişmiş sürüş desteği, yol tutuşu, güvenlik önlemleri ve göz alıcı tasarımı ile üretime girdi.

Toyota, Fransa’daki fabrikasında üretime başlamak için büyük ölçekte yatırımlar yaptı. Dördüncü nesil Yaris’in tamamı Fransa’da üretilmiyor şimdilik. 1.5 litrelik TNGA motoru Toyota’nın Polonya’daki fabrikasında üretiliyor.

Toyota Yeni Yaris’in üretilmesi için 300 milyon Euro yatırım yaptı Fransa fabrikasına. Bunun dışında Yaris Cross’u inşa etmek için de 100 milyon Euro daha yatırım yapacağı söyleniyor. Yaris Cross’un da 2021 ortalarında üretime girmesi bekleniyor. Bu şekilde Toyota Fransa fabrikası üretim kapasitesinin yıllık 300.000 adede yükseltmiş olacak.

Toyota Yaris, açıklanan 2019 verilerine göre Japon üreticinin Avrupa’daki en çok satan modeli olmuş. Toyota Avrupa satışlarının yüzde 20’sini elinde tutan model 224.368 adet sattı.

2020 Toyota Yaris teknik özellikleri

Toyota GR Yaris teknik özellikleri

Standart araçtan farklı olarak;

Exit mobile version