Site icon Dijital Tekerlek

Yeni nesil Toyota Prius modelinin detayları belli oluyor!

Yeni nesil Toyota Prius modelinin detayları belli oluyor! 11

Mevcut dördüncü nesil Toyota Prius, 2016 yılına dayanıyor ve 2019 için bir makyaj çalışması gördü. Şimdi 20 yaşındaki isim, ilk ana akım hibrid araç olarak yeni bir rekor kırdı, ancak bugün hibrit araçlar özel bir şey değil. Artık ana otomobil üreticilerinin kataloglarının bir parçasıdırlar ve hızlı bir şekilde plug-in hibrit ve akü elektriği ile değiştirilirler. Bu bilgilerin ardından şu soru ortaya çıkıyor: beşinci nesil Prius’a ihtiyaç var mı? Öyle görünüyor.

Japonya’nın Mag-x gazetesi, Japon otomobil üreticisinin yeni nesil Prius’u geliştirdiğini iddia ediyor. Şu anda belirli bir lansman tarihi açıklanmadı ve bu yeni Prius’un ne kadar süredir üzerinde çalışıldığını da bilmiyoruz.

Bu bilgilerle birlikte rapor, yeni Prius’un TNGA-C platformunda üretilmeye devam edeceğini, ancak çeşitli şekillerde güncellenmesini belirtiyor. Genel olarak, beşinci nesil Prius’un hem tasarım hem de performas tarafında daha agresif olması bekleniyor. Şimdiye kadar Prius çekici görünümlü bir araç olmamıştı, ama bu yapılan iyileştirmeler ile değişebilir.

Yeni Prius güç aktarma ünitesini kabul edecek mi?

Ancak asıl soru, bir sonraki Prius’un tamamen elektrikli bir güç aktarma ünitesini kabul edip etmeyeceğidir. Yeni Toyota Prius, bir PHEV güç aktarma ünitesi ile gelecektir ancak bu sadece bir seçenek olacaktır.

Prius’u Toyota ailesi ile alakalı tutmak için bunu yapmak mantıklı olacaktır. Bugün Prius zaten aynı platformu ve hibrit sistemi kullanan Corolla Hybrid ile marka içi rekabette karşı karşıya. Toyota’nın bunu açıkça kabul etmesi şüpheli, ancak Corolla Hybrid sadece daha iyi bir araç. Ayrıca son zamanlarda Toyota’nın 2019 Tokyo Motor Show’da gösterilen radikal görünümlü Toyota LQ electric konsepti ile tasarım açısından ne düşündüğüne dair bir bakış yakalamış olabiliriz.

Cesur tasarımının yanı sıra, LQ ayrıca 4’üncü seviye otonom sürüş teknolojisi ve otomatik vale park fonksiyonu ile donatıldı. Toyota’nın yeni Prius planlarıyla devam ettiğini varsayarsak, muhtemelen bu yıl yolda bazı prototipler görmeye başlayacağız.

Güncel Toyota araçları hakkındaki haberlere ulaşmak için sitemizi takibe almayı unutmayın. İncelemek için hemen tıklayın.

Exit mobile version