Site icon Dijital Tekerlek

Hidrojen yakıtlı bir hot hatch: Yeni Toyota GR Yaris H2

Yeni Toyota GR Yaris H2 oldukça sevilen GR Yaris modelinin hidrojen yakıtlı bir varyantı olarak tanıtıldı. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Toyota tarafının her yıl düzenlenen Kenshiki etkinliğinde gösterilen model;Toyota tarafından hidrojen aktarma organları geliştirme konusundaki kararlılığını büyük ölçüde güçlendiriyor. Bununla birlikte Toyota hidrojenli modeller üzerindeki kararlılığını da kullanıcılarına gösteriyor.

Yeni Toyota GR Yaris H2 teknik özellikleri

GR Yaris modeli normalde 1.6 litrelik turboşarjlı üç silindirli motor ile kullanıcılara sunuluyordu. Artık model yeni bir yakıt besleme ve enjeksiyon sistemine kavuşuyor. Hidrojenin benzinden daha uzun süren yanma süresiyle modelin; hem çevresel hem de tepkisel anlamda oldukça başarılı olması hedefleniyor.

Corolla tarafında olduğu gibi Toyota; henüz model ile ilgili motor, güç veya tork gibi diğer teknik detayları yayınlamadı. Halihazırda üretim için acil bir plan bulunmazken model; Japon otomobil üreticisinin karbon nötrlüğüne yönelik çabasının da bir parçası olarak hidrojenli olarak yoluna devam ediyor.

Bu hedefler doğrultusunda marka, Ocak 2022 tarihinde yüze 53 daha fazla güç yoğunluğu, yüzde 25 ağırlık tasarrufu ve yüzde 27’lik azalma sağlayan yeni nesil yakıt hücresini piyasaya sunacağını duyurdu.

Toyota Mayıs ayından bugüne kadar Super Taikyu yarış serisinde otomobiller ile anlatabiliyor. Bununla birlikte içten yanmalı motor, geleneksel otomobillerin büyük özelliklerinden bazılarını korumaya devam ediyor. Fakat hidrojen yakıtlı GR Yaris modelinin teknoloji tarafında da; kullanıcıları oldukça tatmin edecek bir seviyede bulunması bekleniyor.

“2022 Audi A3 Citycarver test halindeyken görüntülendi”

Exit mobile version