Site icon Dijital Tekerlek

Yeni Toyota GR Corolla resmi olarak tanıtıldı

Yeni Toyota GR Corolla uzun zaman süren bekleyişin ardından hot hatch modeller arasında rekabeti körüklemeye hazır. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Toyota, GR Yaris, GR Supra ve GR86’nın ardından Gazoo Racing, Corolla modelinin spor versiyonunu duyurdu. Bununla birlikte ralliden ilham alınarak geliştirilen model, otomobil severleri heyecanlandırmayı başarıyor.

Yeni Toyota GR Corolla teknik özellikleri

Modelin motor tarafında G16E-GTS 1.6 litrelik turboşarjlı üç silindirli motor bizleri bekliyor. Bununla birlikte model 300 beygir güce, 370Nm tork değerine sahip. Gücü yola aktarma noktasında dört tekerlekten çekiş sistemi ve altı vitesli düz şanzıman bizleri bekliyor. Model torkunu 60-40, 50-50 ve 30-70 oranında öne veya arkaya dağıtabiliyor. Modelin 0-100 km/s hızlanma süresine ilişkin herhangi bir veri paylaşılmazken; aynı motora sahip GR Yaris modelinin 5.5 saniyede 100 km/s hıza ulaşabildiğini hatırlatmak gerekiyor.

GA-C platformu üzerine inşa edilen ekstra kaynak noktaları ile rijitesini yükseltebiliyor. Bununla birlikte modelin birleşim noktalarında da kullanılan özel teknikler ile modelin dinamizmi korunabiliyor. Ağırlıkta tasarruf etmek adına alüminyum kaputa ve ön kapı panellerine sahip olan modelin gövdesi havayı kanatlara ve genişletilen çamurluklara yönlendirebiliyor.

Süspansiyon sistemi tarafına baktığımızda MacPherson içeren bir kurulum bizleri bekliyor. Bununla birlikte bu kurulum arkada çift salıncaklı bir tasarıma sahip. Lastik tarafında 235/40R18 ebadında Michelin Pilot Sport lastikler bizleri bekliyor. Ayrıca bu lastikler çok kollu 18″ boyutundaki jantları sarmakta.

GR Corolla detaylar

İç yaşam alanında kumaş kaplı spor koltuklara sahip olan modelde, opsiyonel olarak ısıtmalı ön koltuklar ve ısıtmalı direksiyon simidi kullanıcılara sunuluyor. Bununla birlikte teknoloji paketi olarak isimlendirilen paketin tercihi ile modele navigasyon, yükseltilen bir ses sistemi ve kablosuz şarj alanı ekleniyor.

GR direksiyon simidi, GR logolu koltuklar ve alüminyum pedallar dahil olmak üzere modelin GR imzalı bir otomobil olduğunu fark etmek mümkün. Bununla birlikte vites topuzundaki Toyota başkanı Akio Toyoda’nın imzası oldukça hoş olan detaylar arasında.

Exit mobile version