Site icon Dijital Tekerlek

Yeni Toyota bZ4X üretime geçmeye hazırlanıyor

Toyota RAV4 boyutunda olan elektrikli Yeni Toyota bZ4X modelinin 2023 yılında bayilerde kullanıcılara sunulması planlanıyor. Modelin detaylarına gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Toyota tarafının tamamen elektrikli otomobil üreten bZ markasının ilk modeli bZ4X oluyor. Bu yılın başlarında konsept olarak tanıtılan model, ilk tasarımına büyük ölçüde bağlı kalınarak üretim hattına girmeye hazırlanıyor.

Yeni Toyota bZ4X teknik özellikleri

Model, Toyota tarafının oldukça güvendiği e-TNGA platformu üzerine inşa ediliyor. Bu platform ile modelin bünyesine 71.4kWh’lik bir batarya yerleştiriliyor. Bununla birlikte model 450 kilometrelik bir menzili kullanıcılara sunabiliyor. Toyota tarafı yıllardır süre gelen uzun ömürlü kullanım tecrübesini kullanıcılarına elektrikli modellerde de sunmayı hedefliyor. Bu gaye ile yeni modele, pilin menziline ve dayanıklılığına yardımcı olan aktif termal yönetim sistemi yerleştiriliyor. Bu sistem, modelin pil ömrünün ilk on yılında menzil verimliliği yüzde 90 seviyelerinde kalmasına yardımcı oluyor.

İki farklı versiyona sahip olan modelin tek motorlu versiyonu 201 beygir güce, 265Nm tork değerine sahip. Bu sayede modelin 0-100 km/s hızlanma süresi 8.4 saniye seviyesinde. Ayrıca model tek motorlu güç aktarma organı ile ön tekerlekten çekiş sistemine sahip.

Çift motorlu versiyon tarafında model 215 beygir güce, 336Nm tork değerine sahip. Sahip olduğu ekstra gücü ile modelin 0-100 km/s hızlanma süresi 7.7 saniye seviyesine düşüyor. Bununla birlikte çift motorlu versiyon ise dört tekerlekten çekiş sistemine sahip.

Her iki versiyonda da 150kW hızlı şarj desteği mevcut. Bu destek ile modelin şarjı yüzde 80 seviyesine 30 dakika gibi bir sürede ulaşabiliyor.

Yeni Toyota bZ4X tasarımı

Genel olarak prototip modele sadık kalınan tasarım keskin hatlara sahip. Bununla birlikte dış tasarımda ince far üniteleri, boş ön tampon ve ızgara bizleri bekliyor. Ön kanatları ile davlumbazlar ile çevrelenen kemerler siyah renkte. Ayrıca 20″ boyutunda olan jantları ile model oldukça oturaklı bir görünüme sahip.

RAV4 modeli ile benzer boyutlarda olan model yükseklik tarafından 84 mm daha alçak. Dingil mesafesinde de 165 mm daha uzun olan modelin dönüş çapı ise 11.4 metre. Ayrıca e-TNGA platformu ile oldukça geniş bir iç yaşam alanına sahip olan modelin bagaj alanı 452 litre seviyesinde.

İç yaşam alanı

İç yaşam alanı, Toyota tarafının “eller direksiyonda, gözler yolda” vizyonu ile tasarlanıyor. Bununla birlikte modelin bilgi-eğlence sistemi tarafında yeni bir kurulum bizleri bekliyor. Gösterge panelinin ortasında konumlandırılan ekran ile model, kablosuz güncelleme desteğine sahip.

“Manhart dokunuşlu BMW X3 M Competition tanıtıldı!”

Exit mobile version