Site icon Dijital Tekerlek

Yeni Volkswagen Tiguan Allspace Türkiye’de satışa sunuldu

Yeni Volkswagen Tiguan Allspace yenilenen makyajlı versiyonuyla Türkiye’de satışa sunuluyor. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Volkswagen tarafının popüler SUV modeli Tiguan’ın uzun versiyonu olan Tiguan Allspace güncelleniyor. 2017 yılındaki tanıtımdan bu yana dünya genelinde 1,5 milyon adetlik bir satışa rakamına sahip olan model; yeni sürüş destek ve akıllı bilgi-eğlence sistemleriyle daha verimli, daha yenilikçi ve daha teknolojik olarak kullanıcılara sunuluyor.

Tiguan modelinin “Long Wheel Base” (LWB) versiyonu olan Allspace; hem ön hem arka yolculara oldukça geniş bir alan sunuyor. Beş veya yedi koltuklu seçeneği ile satışa sunulan modelde; arka koltuklar ve üçüncü sıradaki bağımsız koltuklar kullanım gereksinimine bağlı olarak kolayca katlanabiliyor. Bununla birlikte modelin beş koltuklu versiyonu koltukların katlaması halinde 1920 litreye, yedi koltuklu versiyonu ise koltuklar katlanarak 1775 litreye kadar yükleme hacmine sahip oluyor.

Motor tarafında bizleri turbo beslemeli direkt enjeksiyonlu TSI motor yüksek verimlilik seviyesinde dikkatleri çekiyor. Bununla birlikte 7 vitesli DSG şanzıman aracılığıyla 150 beygirlik gücü yola aktarabilen modelde; 1,5 litrelik TSI motor Aktif Silindir Yönetimi teknolojisiyle donatılıyor.

Yeni Tiguan Allspace donanım paketleri

Tiguan Allspace modeli Oryx Beyaz, Petrol Mavisi ve Mercan Kırmızı gibi yeni seçeneklerinde dahil olduğu sekiz farklı renk seçeneği ile satışa sunuluyor. Bununla birlikte model Life, Elegance ve R-Line olmak üzere üç farklı donanım seviyesine sahip.

Baz donanım olan Life’ta; LED ön farlar ve LED gündüz sürüş farları, hız sabitleyici, 8″ boyutundaki renkli dokunmatik ekrana sahip bilgi ve eğlence sistemi, çok fonksiyonlu deri direksiyon simidi, 10,25 inç boyutundaki yüksek çözünürlüklü ekrana sahip yeni nesil dijital gösterge paneli “Active Info Display”, App Connect, 3 bölgeli dokunmatik klima “Climatronic”, elektrikli açılır bagaj kapağı, otomatik katlanır yan aynalar, karartılmış arka ve arka yan camlar, gümüş tavan rayları ve 18 inç alüminyum alaşımlı jantlar standart olarak sunuluyor

Elegance ve R-Line donanım seviyesinde seviyesinde IQ. LIGHT – LED Matrix ön farlar, ön kısımda logoya uzanan dekoratif LED aydınlatma, yeni tasarım jantlar dikkatleri çekiyor. Bununla birlikte Elegance donanım seviyesinde 30 renkli ambiyans aydınlatması bulunuyor. Elegance donanım paketi ile standart olarak sunulan; kolay açılır kapanır bagaj kapağı ayak hareketiyle açılıp kapanabilyor. Ayrıca Elegance seviyesinden itibaren standart olarak sunulan ısıtmalı ön koltuklar, ısıtmalı deri direksiyon ve panoramik açılır cam tavan standart olarak kullanıcılara sunuluyor.

R-Line tarafında ise elbette maksimum düzeyde sportiflik bizleri bekliyor. Dokunmatik yüzeylere ve R-Line logosuna sahip çok fonksiyonlu spor deri direksiyon, karbon gri dekorlar, paslanmaz çelik pedallar, R-Line “Artvelours” kumaş koltuk döşemesi ve 19 inç “Valencia” alüminyum alaşım jantlar R-Line dinamizmini vurguluyor. Opsiyonel Black Style tasarım paketi, diğer özelliklerin yanı sıra siyah renklerin hakim olduğu ön radyatör ızgarası ve ön tampon, siyah tavan rayları, siyah kaplı aynalar ve siyah cam çerçeveleri ile diğer donanım paketlerinden ayrışıyor. 

Otonom sürüş destek sistemleri: IQ.Drive

Volkswagen’in son teknoloji sürüş asistan sistemleri için marka çatısı olan IQ.DRIVE ile model kısmi otonom sürüş deneyiminin yolunu açan teknolojilerini bir araya getirebiliyor. Bununla birlikte modelde bulunan sürüş destek sistemleri şu şekilde sıralanıyor;

isteğe bağlı olarak sunulan Yarı Otonom Sürüş Asistanı “Travel Assist” sayesinde sıkışık ve yoğun trafik koşullarında ve dur-kalk trafikte bile keyifli ve konforlu bir sürüş sağlanıyor.  Yarı Otonom Sürüş Asistanı “Travel Assist” dışında Yeni Tiguan Allspace’de Acil Durum Asistanı “Emergency Assist”, Proaktif Yolcu Koruma Sistemi “Proactive Passenger Protection System”, yaya algılama özelliğine sahip Ön Bölge Asistanı “Front Assist”, Adaptif Hız Sabitleyici “ACC”, Şerit Değiştirme Asistanı “Side Assist” gibi asistan sistemleri opsiyonel olarak sunuluyor. 

“2022 Toyota GR Corolla modeli büyük bir heyecanla bekleniyor”

Exit mobile version