Site icon Dijital Tekerlek

Yeni Tesla Semi üretim hattı geliyor

Yeni Tesla Semi üretim hattı geliyor 2

Tesla, Gigafactory Nevada fabrikasının yakınında yer alan bir alanda yeni bir Tesla Semi Üretim hattı inşa etmekte. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Tesla bu üretim hattı ile birlikte haftada 5 elektrikli kamyon üretmeyi hedeflemekte. Bununla birlikte marka yıllardır merak edilen elektrikli kamyonları için oldukça somut bir adım atmakta.

Marka Gigafactory Nevada’nın bulunduğu sanayi parkında 500.000 metrekareden daha büyük bir binayı devraldığını bildirmekte.

İlk başlarda bir çok kişi bu alanın Tesla Semi için olup olmadığı hakkında net bir bilgiye sahip değildi. Fakat son günlerde gelen göstergeler alanın Tesla Semi için olduğunu bir hayli arttırmakta.

Tesla tarafında depo olarak kullanılan başka bir binanın yanında bulunan görselde yer alan kısım içerisinde; Tesla kamyoneti için yeni bir üretim hattı barındırdığını söyleme şansına sahibiz.

Bölgede gerekli hazırlıkların yapılmasının ardından alanın; haftada 5 adet elektrikli kamyon üretim kapasitesine sahip olması beklenmekte.

Sonuç olarak Tesla tarafı yine oldukça güzel bir işe başlamakta. Modelin tercih edilmesi halinde bu üretim sayılarının katlanarak artması da çok yüksek bir ihtimal.

“Yeni Tesla Model S tarafında vites değişimi oldukça ilginç” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version