Site icon Dijital Tekerlek

Yeni Tesla Semi hakkında detaylar ortaya çıktı

Yeni Tesla Semi hakkında detaylar ortaya çıktı 6

Tesla, ikinci nesil Roadster konseptinin yanı sıra 2017 yılında Semi kamyon prototipini ortaya çıkarmıştı. O zamandan beri, Tesla Cybertruck ile ilk çıkışını yaptı ve üretimine odaklanmış yeni bir fabrikasının inşası devam ediyor. Semi ve Roadster’ı rahatsız eden gecikmeler, Model 3 üretiminin sıralanması ve Model Y lansmanının emsal alması nedeniyle bir dizi faktörden kaynaklanıyor. Ancak şimdi Tesla, Elon Musk’un Teksas’ta da inşa edileceğini duyurmasından birkaç ay sonra Tesla Semi üretimini başlatmayı hedefliyor.

Ancak Electric, Tesla tarafından yakın zamanda yayınlanan yeni bir iş ilanına Gigafactory Nevada’da “Tesla Semi kamyon üretim hatları” için bir kalite kontrol yöneticisi ve bir süreç teknisyeni aradığını söylüyor.

Geçen yıl Tesla, bu Gigafactory yakınında ikinci bir bina satın aldı ve kaynaklarının kullanımını üretime yönelik olduğunu iddia etti. Bu, Tesla’nın fikrini değiştirdiği ve Teksas yerine Nevada’da yeni modelini inşa edeceği anlamına mı geliyor?

Tesla, 2021’de Semi kamyonunun üretimi başlatmayı ve çalıştırmayı hedefliyor. Texas Gigafactory hala yapım aşamasında ve Freemont şirketin geri kalanını inşa etmekle meşgul olduğundan, Nevada tek seçenek gibi geliyor. Bu Gigafactory’nin genellikle lityum iyon piller ve diğer elektrikli araç bileşenleri üretmek için tasarlandığını sizlere bildirmek isteriz.

Gigafactory Shanghai hariç, her Tesla aracı için pil paketleri tedarik ediyor. Tesla Semi, ilk kez tam bir araç üretimi yapacak. Tesla’ya göre Semi üretim aracı, 500 milden fazla menzile sahip olacak ve 180.000 dolar gibi bir başlangıç fiyatı taşıyacak. Daha kısa menzilli 300 millik bir versiyon yaklaşık 150.000 dolar fiyatıyla başlayacak. 80.000 kiloluk kapasiteye sahip birinci sınıf kamyon olarak sınıflandırılacak.

Geçtiğimiz Kasım ayında Tesla, ana iş alanı kamyon kiralama olan Texas merkezli Pride Group işletmelerinden bugüne kadarki en büyük Tesla Semi kamyon siparişini 100 milyon dolara aldı. Bunu 500’e çıkarma seçeneği ile 150 kamyon için ilk sipariş verdi.

Güncel Tesla hakkında ki haberler için bizi takip edin. Tesla haberleri için tıklayın.

Exit mobile version