Site icon Dijital Tekerlek

Yeni Tesla Model S tarafında vites değişimi oldukça ilginç

Yenilenen Tesla Model S içerisinde kaldırılan vites topuzu ile birlikte; yeni vites değiştirme yolu oldukça ilginç. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Yenilenen Model S’de Tesla’nın sürüş modlarını, vites değişimlerinin yeni yolu oldukça ilginç. Geçtiğimiz aylarda yenilenen modelde; yepyeni iç mekan ve yeni güç aktarım mekanizması ile modelde değişimler yeni yeni keşfedilmekte.

Bugün ise dikkatleri vites değişimi tarafı çekmekte. Bununla birlikte marka vites değiştirme kolunu tamamen kaldırması ile merakları yeni vites değişim teknolojisine çevirmekte. Aslında daha önceden de bahsettiğimiz Otopilot sensörleri ile çalışan ve “Akıllı Vites” olarak isimlendirilen aracı hangi viteste olması gerektiğini otomatik olarak belirlemek adına bir sistem olanları mevcut idi.

Ayrıca Tesla konu ile ilgili olarak şu cümleleri kullanmakta; “Araç, amaçlanan sürüş modlarını akıllıca ve otomatik olarak belirlemek ve seçmek için Otopilot sensörlerini kullanır. Örneğin, Tesla Model S / X’in ön tarafı bir garaj duvarına bakıyorsa, bunu algılar ve sürücü fren pedalına bastığında otomatik olarak Geri vitese geçer. Bu, dünyanın en akıllı üretim otomobillerinin sürücüleri için bir adım daha ortadan kaldırıyor.”

Tesla bu yeni akıllı sistemin yanı sıra kullanıcılar için de manuel bir sistem planlanmakta. Bununla birlikte sosyal medya üzerinden yayınlanan görüntüler belki de bu manuel sistemi gözler önüne sermekte. Video içerisinde Tesla vites değişimi için ana ekranın yan tarafına dijital bir kaydırıcı eklemekte.

Bu sistemin kullanım kolaylığı, stabil çalışıp çalışmadığı ve ne kadar hızlı olduğunu; elbette resmi tanıtım ile göreceğiz.

Son olarak belirtmek gerekir ki; Tesla bu tarz yenilikleri oldukça çok yapan ve kullanıcılarına hızlı sevdiren bir marka. Bu sayede bu yeni teknolojinin de kullanıcıları tarafından sevileceği beklenmekte.

“2021 MG 5EV modeli iddialı menzili ile karşımızda” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version