Site icon Dijital Tekerlek

Yeni tasarıma sahip 2022 Ford Fiesta modelleri tanıtıldı

Hem ülkemizde hem de dünyanın çeşitli yerlerinde popüler olan Ford Fiesta, B segmenti satış grafiğinin zirvesinde yer almak için 2022 yılı modelinde makyajının bir parçası olarak yeniden şekillendirildi ve yeni güncellemeler aldı. Standart Fiesta modelinin yanı sıra daha güçlü ve sportif ST versiyonu da tanıtıldı. Her iki modelle ilgili tüm detaylara gelin yakından göz atalım.

Yeni 2022 Ford Fiesta teknik özellikleri

Fiesta mekanik olarak değişmedi ve hafif hibrit seçeneğiyle yalnızca benzinli güçle sunulmaya devam ediyor.

1.0 litrelik üç silindirli Ecoboost Hybrid motor, standart otomobilde 123bhp veya 153bhp ile sunuluyor, hızlanma sırasında tork artışı sağlamak için devreye alınabilen kayışa entegre marş jeneratörü (BISG) ile donatılmış ve 48 voltluk bir pil takımı ile birleştirilmiştir. Hafif hibrit motor, standart olarak altı ileri manuel şanzımanla sunuluyor ancak daha az güçlü versiyon isteğe bağlı olarak yedi ileri otomatik şanzımanla da sunulabiliyor.

Yeni 2022 Ford Fiesta ST teknik özellikleri

Önceki versiyonuna göre yüzde 10’luk bir tork artışına sahip olan daha performanslı ST modeli, turboşarjlı 1.5 litrelik EcoBoost motoruyle birlikte 200 beygir güce ve 320 Nm torka sahip. Bu motor, otomobilin 0’dan 100 km/sa hıza 6.5 saniyede çıkmasına olanak sağlıyor. Ayrıca otomobilin 230 km/sa azami hız değeri de bulunuyor.

Yalnızca ST’ye özel önemli bir özellik, etkinleştirildiğinde çekiş kontrol sistemini kapatan ve elektronik denge kontrol sistemini “geniş kayma moduna” değiştiren normal Fiesta’nın Eco modu yerine bir Track modu bulunuyor.

Yeni 2022 Ford Fiesta tasarımı

Yeni Ford Fiesta, tamamen yenilenmiş tasarımıyla dikkatleri üzerine çekiyor. Önde en çok dikkat çeken detay ise, değişen ızgara ve tampon tasarımı. Izgara eskisinden daha büyük ve daha köşeli ve Ford’un mavi oval logosu artık ızgaranın üstünde değil, içinde bulunuyor. Kaput da yeniden şekillendirildi. Seri genelinde standart olan LED farlar da yerini almış oldu. Farlar, opsiyonel olarak Matrix LED üniteleriyle birlikte de sunuluyor.

Fiesta’nın yan kısımlarına dokunulmamış olsa da, aralarından seçim yapabileceğiniz yedi yeni jant tasarımı bulunuyor. Arkada, stop lambaları karartıldı ve kontrast oluşturan yeni mat ve parlak siyah difüzör kaplaması bulunuyor.

Yeni Fiesta, öncekiyle aynı kabin mimarisini koruyor ancak yeni bilgi-eğlence sistemi ve güvenlik teknolojisine sahip. En önemli ekleme, sürücü tarafından yapılandırılabilen ve aracın sürüş moduna karşılık gelen değiştirilebilir grafiklere sahip 12,3 inçlik dijital gösterge panelidir

Güncellenen Fiesta, “dur ve kalk” işlevine sahip uyarlanabilir hız sabitleyici, otomatik acil frenleme ve kör nokta izleme sistemi içeren önceki modeldeki güvenlik sistemleri yelpazesini taşıyor.

Yeni 2022 Ford Fiesta ST tasarımı

Sportif ST modelleri, parlak siyah petek örgü ızgara ile daha agresif bir ön tampon alır. Alt ızgara düzeni de yeni gümüş ekler ile daha derin bir şekilde şekillendirilmiştir. Yelpazenin diğer ucunda, sağlam, yüksek sürüşlü Fiesta Active dikey ızgara çubukları, plastik gövde kaplaması ve ön kısımda gümüş süslemeler yer alıyor.

Daha derin yan etekler, bir arka bagaj spoyleri ve gövde renginde bir difüzör, Manyetit grisi jantlar ve yeni bir boya rengi olan Mean Green ile birlikte ST makyajını tamamlıyor.

İçeride, yeni ST, selefine takılan Recaro koltukları terk ediyor. Bunun yerine Ford tarafından tasarlanmış, entegre koltuk başlıklarına sahip Performance koltukları tercih ediyor. Yeni koltuklar 14 yöne ayarlanabilir ve kırmızı dikişli Sensico sentetik deri ile kaplanmıştır. Düz tabanlı direksiyon simidi ve karbon fiber efektli kaplama, sportif ambiyansı tamamlıyor.

Güncellenmiş Ford Fiesta’nın fiyatları, giriş seviyesi Trend varyantı için 16.620 Sterlin‘den başlarken, Titanium özellikleri için 19.370 Sterlin‘e ve ST-Line modelleri için 20.320 Sterlin‘e yükseliyor.

Ford‘un yeni otomobilinin teslimatları ise gelecek yılın başlarında başlayacak.

“Ferrari F8 Spider, Novitec desteğiyle şimdi 800 beygir!” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version