Site icon Dijital Tekerlek

Yeni Suzuki S-CROSS resmi olarak tanıtıldı!

Japon otomobil üreticisi Suzuki tarafında yenilenen SUV modeli Yeni Suzuki S-Cross resmi olarak tanıtıldı. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

50 yılı aşkın olan SUV tecrübesini yeni modeliyle kullanıcılara en iyi şekilde aktarmaya çalışan otomobil üreticisi cesur tasarımı, yenilikçi teknolojileri ve üstün gücü ile bu amacını gerçekleştirmeyi hedefliyor. Bununla birlikte bu hedef doğrultusunda Suzuki’nin Macaristan’daki Magyar fabrikasında üretilmesi planlanan; S-CROSS modeli hakkında Suzuki Başkanı Toshihiro gururlu bir şekilde şu açıklamada bulundu;

“Avrupa’da, tüm binek otomobil ailemiz hibrit olarak satılıyor. Önümüzdeki yıldan itibaren güçlü hibrit serimizin de desteğiyle çıtamızı yükselteceğiz”

Yeni Suzuki S-CROSS teknik özellikleri

Motor tarafında bizleri; 1.5 litrelik Boosterjet 48V Mild Hybrid motoru bekliyor. Bu sayede model 130 beygirlik gücü ve 235 Nm seviyesindeki tork değeri ile hem gücü hem de verimliliği en üst düzeyde sunmayı başarıyor. Swift Sport tarafında da gördüğümüz bu kombinasyon ile modelin 0-100 km/s hızlanma süresi ise 9.5 saniye seviyesinde. Bununla birlikte modelin Allgrip 4×4 çekiş sistemine sahip olması da dikkatlerden kaçmıyor.

Allgrip Select olarak isimlendirilen çekiş sistemi, dört farklı sürüş moduna sahip. Otomatik, Spor, Kar ve Kilit olarak isimlendirilen bu modlar ile modelin tüm koşullarda en iyi performansı sunması amaçlanıyor. Ayrıca bu çekis sistemi ile iki aks arasındaki tork miktarı ayarlanabilirken; modelin dört farklı sürüş modunu ESP, motor gücü, hidrolik direksiyon ve diğer entegre sistemler ile optimize etmesi sağlanıyor.

Yeni Suzuki S-CROSS tasarımı

Güçlü bir SUV görünümüne sahip olan model markanın karakteristik olan tasarım diliyle şekilleniyor diyebiliriz. Bununla birlikte ön tarafta göze çarpan ilk detaylardan birisi; piyano siyahına boyanan ve genişliği ile oldukça heybetli görünen ızgarası. Çepeçevre kullanılan gümüş detaylar ile modelin agresif SUV görünümü de destekleniyor. Ön ve arka LED aydınlatma birimleri ile modelin teknolojik ve modern bir görünüme kavuştuğunu da belirtmek gerekiyor. Ayrıca köşeli çamurluk kemerleri ile güçlü bir güven duygusunu kullanıcısına kazandıran model; 8 farklı renk seçeneği ile kullanıcılara sunuluyor. Lansman rengi olarak ise Titan Grisinin tercih edildiğini de belirtmek gerek.

İç yaşam alanı

İç yaşam alanında da dış tasarımı kadar doygun olan model sahip olduğu zengin donanımı ile kullanıcılara keyifli ve konforlu bir deneyim sunma amacına sahip. Sentetik deri dokuma tasarıma sahip olan ergonomik deri koltukları ile aracın SUV doğası tamamlanıyor. Kokpit tarafında ise güçlü ve gelişmiş olan görünümüyle; ergonomik olarak tasarlanan genel kurulum tamamen kullanıcı deneyimine odaklanmakta. Bununla birlikte gösterge paneli, üç boyutlu tasarımıyla model modern ve kaliteli bir görüntüye sahip. Bilgi-eğlence sistemi tarafında ise 9″ boyutundaki ekranı ile Apple CarPlay®, Android Auto™, sesli komut ve eller serbest Bluetooth® görüşme gibi birçok desteğe sahip.

Geniş bagaj VDA ölçüm normuna göre 430 litre hacim kullanılmasına olanak sağlıyor. Bununla birlikte modelin koltukları 60:40 oranında iki parça halinde katlanabiliyor.

Boyutları

Uzunluk4300 milimetre
Genişlik1785 milimetre
Yükseklik1585 milimetre

Teknolojik sistemler

“2022 Kia Niro modeli bizlerle”

Exit mobile version