Site icon Dijital Tekerlek

Yeni Spirit of Ecstasy resmi olarak tanıtıldı

Yeni Spirit of Ecstasy, 6 Şubat 1911 tarihinden bugüne kadar kullanılan kaput süsünün aero-optimize edilmiş hali olarak tanıtıldı. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Rolls-Royce tarafından 111 yıldır kullanılan markanın maskotu Spirit of Ecstasy yeni bir görünüme kavuşuyor. Bununla birlikte markanın maskotunun yeni hali ilk olarak; Rolls-Royce tarafından üretilen en aerodinamik otomobil olması beklenen elektrikli Spectre modelinde kullanılacak. Spectre modelinin ilk prototiplerinin sürtünme katsayısı değeri 0,26 Cd olarak açıklanmıştı. Ancak bu değerin üretim aşamasına gelene kadar daha da geliştirilmesi bekleniyor.

Spectre modelindeki başarılı aerodinamik tasarıma elbette markanın 111 yıldır kullandığı kaput süsününde ayak uydurması bekleniyor. Bununla brlikte Charles Sykes tarafından optimize edildiği söylenen yeni maskot; daha alçak ve daha dinamik bir duruşa sahip.

Yeni Spirit of Ecstasy ile neler değişti?

Güncellenen maskot, önceki maskota göre yaklaşık olarak 17 milimetre daha kısa ve 82,7 milimetre yüksekliğinde. Bununla birlikte maskot aerodinamik ve gerçekçilik odaklı olarak tasarımında güncelleniyor. Ayrıca Rolls-Royce tarafı maskotun yeni duruşuna ilişkin, “Artık o gerçek bir hız tanrıçası, rüzgara karşı hazırlıklı, bir ayağı önde, vücudu aşağıda, gözleri hevesle ileriye odaklanmış durumda” ifadesini kullanıyor.

Gerçekçilik noktasında ise maskotun saçından tutunda kıyafetlerine kadar stilistlere danışıldı. Tüm geri dönüşler ile otantik olarak çağdaş bir aura yakalanması hedeflendi.

Son olarak yeni Spirit of Ecstasy kaput süsünü, Spectre modelinden sonra gelecek bütün Rolls-Royce modellerinde göreceğiz. Halihazırda satışta olan; Phantom, Ghost, Wraith, Dawn ve Cullinan modellerinde ise mevcut tasarım korunmaya devam edecek.

“Makyajlı Porsche 911 kameralara yakalandı”

Exit mobile version