Site icon Dijital Tekerlek

Yeni Sony Vision S 02 EV konsepti CES 2022’de gösterildi

Yeni Sony Vision S 02 EV konsepti, Sony tarafındaki ikinci konsept otomobil olarak CES 2022’de gösteriliyor. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Sony, yeni bir şirket olan Sony Mobility Inc.’i duyurarak otomobil üreticisi olma arzusunun altını çizdi. Japon elektronik devi tarafından tanıtılan ilk konsept otomobil Vision-S S01 modeli Tesla Model S’ye rakip olarak görülmekteydi. Bununla birlikte marka iki yıllık geliştirme sürecinin ardından 2022 CES vitrininin bir parçası olarak Vision S 02’yi ortaya çıkardı.

Yeni Sony Vision S 02 EV teknik özellikleri

Konsept orijinalinde dört koltuklu bir oturum planına sahip. Ancak model yedi kişilik olarak da kullanılabilen bir plana da sahip. Açıkçası Vision S S01 modelinin yüksek sürüş yüksekliğine sahipbir varyantı gibi görünen model; 4,9 metre uzunluğa, 1.93 metre genişliğe, 1.65 metre yüksekliğe, 3.03 metre dingil mesafesine sahip. Bununla birlikte model 2480 kilogram ağırlığında.

Güç aktarma organları tarafında model, iki elektik motorundan güç alan dört tekerlekten çekiş sistemine sahip. Ön ve arka aksa monte edilen motorların her biri 268 beygir güç üretebiliyor. Bununla birlikte modelin hızlanma süresi ile ilgili herhangi bir bilgi paylaşılmadı. Ancak Vision S 01 modelinin 0-100 km/s hızlanma süresi 4.8 saniye seviyesindeydi.

Resmi olarak paylaşılan görseller modelin iç yaşam alanında boydan boya tam genişlikte yüksek çözünürlüklü ekran ve ikinci sıradaki yolcular için koltuk başlığı ekranları ile Vision S 01 modeline benzer bir iç yaşam alanı bekliyor. Bununla birlikte üçüncü sıranın ortasında bulunan kumanda ile en arka sıradan dahi multimedya işlevleri kontrol edilebiliyor.

Son olarak Sony, Vision S 02 konsepti ile  “değerlerin giderek çeşitlendiği bir toplumda çok çeşitli yaşam tarzlarının barındırılmasını teşvik edileceğini” söylüyor. Yeni konsepte ek olarak marka, gelecekte bir otomobil üreticisi olmayı düşündüğünü doğrulayan bir açılamada bulundu.

“Opel Vivaro-e HYDROGEN ile hidrojenli bir gelecek!”

Exit mobile version