Site icon Dijital Tekerlek

Yeni Skoda Enyaq iV 80x SportLine modeli tanıtıldı

Yeni çift motorlu Skoda Enyaq iV 80x SportLine modeli en güçlü Enyaq versiyonu olarak resmi olarak tanıtıldı. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Skoda tarafında EV SUV kategorisinde bulunan Enyaq modeli; ilk çıktığı günden beri markanın “Simple Clever” ilkesini oldukça güzel bir şekilde lanse ederek yoluna devam ediyor. Bununla birlikte marka tek elektrikli motora sahip güç aktarma organına ek olarak modele yeni bir versiyon kazandırdı.

Yeni Skoda Enyaq iV 80x SportLine teknik özellikleri

Skoda Enyaq iV SUV modeli yeni çift motorlu bir kuruluma kavuşuyor. Bununla birlikte yalnızca arka aksta motora sahip olan model artık ön tarafta da bir motora kavuşuyor. Bu sayede modelin hem performansı hem de sahip olduğu gücün teknik detayları daha güçlü bir konuma ulaşıyor.

Ön ve arka aksta yer alan elektrikli motorlar sayesinde model 261 beygir güce, 425Nm tork değerine sahip. Bununla birlikte modelin 0-100 km/s hızlanma süresi de 6.9 saniye seviyesinde. Bu detaylar ile birlikte yeni versiyon en hızlı hızlanan Enyaq iV modeli olma özelliğine kavuşuyor.

Pil tarafında bizleri 77kWh değerinde bir pil paketi bekliyor. Bununla birlikte modelin WLTP tarafının değerlendirmesine göre 487 kilometre menzile sahip olması bekleniyor. Ayrıca modelin standart olarak sunduğu 125kW DC hızlı şarj özelliği sayesinde model; 38 dakikada sıfırdan yüzde seksen seviyesine şarj edilebiliyor.

Altyapı tarafında ise model daha sportif bir şasi kurulumuna sahip. Bununla birlikte modelin sürüş yüksekliğinin de ön tarafta 15mm, arka tarafta ise 10mm daha alçak olduğunu belirtmek gerek.

Tasarım detayları

Tasarım tarafına baktığımız vakit bizleri siyah deri döşeme ve gri kontrast dikiş detayları bekliyor. Bununla birlikte karbon fiber efektli gösterge paneli ve kapı kartı ekleri ile model bütün bir tasarıma kavuşuyor. SportLine Design Selection paketi ile birlikte modelde siyah deri, Alcantara ve gri fitili spor koltuklar kullanıcılara sunuluyor. Ayrıca modelde yer alan gri dikiş detaylarının direksiyona kadar uzandığını özellikle belirtmek gerek.

Son olarak yeni Skoda Enyaq iV 80x SportLine modelinin bu yıl içerisinde tedarik edilmesi planlanıyor. Modelin fiyatı ise 46.610 Sterlin seviyesinden başlayacak.

“Tesla Model Y, menzil yükseltmesine kavuşuyor” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version