Site icon Dijital Tekerlek

Yeni Skoda Enyaq iV Coupe resmi olarak tanıtıldı!

Yeni Skoda Enyaq iV Coupe merakla beklenen detayları ile kamuoyuna duyuruldu. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Skoda tarafının geçtiğimiz yıl tanıttığı Enyaq iV SUV modelinin ardından ürün yelpazesine dahil olan ikinci elektrikli model, Enyaq iV Coupe oluyor. Bununla birlikte daha sportif bir tasarıma sahip olan coupe versiyon; Volkswagen Grubunun elektrikli modellerinde sık sık gördüğümüz MEB platformu üzerine inşa ediliyor.

Yeni Skoda Enyaq iV Coupe tasarımı

Coupe versiyon geçen yıl tanıtılan Enyaq iV SUV modeline göre; 4 milimetre daha uzun, 6 milimetre daha yüksek. Kağıt üstündeki veriler ile coupe versiyon olduğu anlaşılmayan modelin ana tasarım farkı, B sütunundan geriye doğru uzanan daha keskin eğimli tavan çizgisi. Bu tavan çizgisi ile bagaj tarafında kullanılabilecek alan 585 litre seviyesinden 570 litreye düşüyor. Ancak sürtünme katsayısı tarafında modelin coupe tasarımı; 0,234’lük daha iyi sürtünme katsayısı değerini kullanıcılara sunabiliyor. Ayrıca modelin hafiflemesi ve daha iyi olan sürtünme katsayısı ile menzil değerleri de olumlu etkileniyor.

Model standart olarak panoramik cam tavana sahip olarak kullanıcılara sunuluyor. Bununla birlikte arka taraftaki eğimli tavan çizgisi ile sportif duruş bir adım daha öne çıkıyor. Jant tarafında model 19″ ve 21″ boyutlarında seçeneklere sahip.

Ön tarafa baktığımızda daha büyük havalandırma kanalları ve ön armalar dikkatlerden kaçmıyor. 80x SportLine paketi ile model, serinin geri kalanında farklı bir gövde stiline kavuşuyor diyebiliriz.

Skoda Tasarım Başkanı Oliver Stefani model ile ilgili olarak aşağıdaki ifadeleri kullanıyor:

 “İki yıldan fazla bir süre önce büyük ilgi gören Vision iV çalışmasının neredeyse tüm yönlerini korunduğunu söyledi. Heykelsi ve kristal detaylara sahip zarif tasarımı, araca güçlü bir görünüm kazandırıyor. Sportif atletik çizgiler, yepyeni, tamamen elektrikli birinci sınıf modelimiz, başarıyla piyasaya sürülen Enyaq iV’den bile daha duygusal. Aynı zamanda coupe, cömert miktarda alan ve yüksek düzeyde işlevsellik gibi markaya özgü nitelikler de sunuyor.”

İç yaşam alanı

Standart Enyaq iV modelinde gördüğümüz bilgi-eğlence sistemi kurulumu modelde kullanılıyor. Bununla birlikte modelde 5,3″ boyutunda dijital gösterge paneli ve 13″ boyutunda dokunmatik bir ekran kullanılıyor. Bu kurulum ile model; kablosuz Android Auto ve Apple CarPlay bağlantısı, kablosuz yazılım güncelleme gibi teknolojik özelliklere kavuşuyor. Ayrıca modelde head-up display opsiyonu da mevcut.

İki bölgeli klima kontrolü, ısıtmalı deri direksiyon simidi ve anahtarsız çalıştırma özelliği de standart olarak kullanıcılara sunuluyor. Modelin giriş donanım paketleri olarak nitelendirilen, Basic ve Pro donanım seviyelerinde de bir çok özelliğin bulunacağını duymak oldukça güzel haber.

Yeni Skoda Enyaq iV Coupe teknik özellikleri

Enyaq iV 80 modeli 201 beygir güce, 310Nm tork değerine sahip. Bununla birlikte model bu gücü arka tarafa monte edilen tekli elektrik motoru kurulumundan sağlıyor. Enyaq Coupe 80x seviyesine yükseldiğimizde ise dört tekerlekten çekiş sistemi ile 261 beygir güç, 425Nm tork üretebilen çift motorlu bir kurulum bizleri bekliyor.

Batarya tarafında model 80x donanım seviyesinde, 77kWh kapasitesinde bir bataryaya sahip. Bu batarya yüzde 10 seviyesinden yüzde 80 seviyesine ise 29 dakika gibi bir sürede şarj edilebiliyor. Bununla birlikte bu batarya giriş seviyesi olarak isimlendirilen 201 beygirlik versiyonda 545 kilometre menzil sunabiliyor.

Yeni modelin en baz donanımı ise Enyaq Coupe iV 60 olarak isimlendiriliyor. Bununla birlikte model giriş seviyesinde 62 kWh bataryaya sahip. Tek elektrik motorlu kurulumu ile model 180 beygir güç üretebiliyor. Ayrıca Enyaq Coupe iV opsiyonel olarak tercih edilebilen çeki demiriyle 1.400 kilograma kadar olan römorkları 8 derece eğime kadar çekebilme kapasitesine sahip.

Son olarak Skoda CEO’su Thomas Schäfer model ile ilgili olarak aşağıdaki ifadeleri kullandı:

“ŠKODA iV ailesine daha da fazla duygusallık, spor stil ve zarafet getirdiğini” belirterek, “duyguları verimlilikle mükemmel bir şekilde birleştirdiğini ve Skoda’ya özgü cömert miktarda alanı, özellikle zarif bir şekilde bile sunduğunu” vurguladı. gövde”.

“Tesla Precept yalnızca bir konsept!”

Exit mobile version