Site icon Dijital Tekerlek

Yeni Seat Urban EV modeli 2025 yılına kadar gelecek

Yeni Seat Urban EVelektromobiliteyi kitlelere” getirme hedefiyle geliyor. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Gelecek olan yeni modelin Seat mı yoksa Cupra olarak mı geleceği henüz belli değil. Zaten şirketin başkanı Wayne Griffiths modelin hangi tarafta yer alacağının kararının henüz alınmadığını belirtmekte. Ayrıca Griffiths, yeni kompakt EV’nin “VW Grubu’nun farklı markaları için giriş platformu için ilk otomobil olacağını” açıklamakta.

Modelin platform tarafında MEB tabanlı bir platform kullanması düşünülmekte.

Seat Urban EV teaser neler sunmakta ?

Teaser görüntüsüne göz attığımız vakit sürüş yüksekliğinin biraz yükseltilmekte olduğu ve daha çok SUV duruşlu bir model olacağı izlenimi bulunmakta. Bununla birlikte hayal edilen görsellere baktığımız vakit model; segmenti içerisinde biraz daha küçük görünmekte. Bununla birlikte örnek olarak Vauxhall Mokka-e ve Peugeot e-2008 modelleri bir nebze daha büyük diyebiliriz.

Yeni modelin Martorell üretim tesisinde geliştirilmesi planlanmakta. Bununla birlikte hedef üretim sayısı 500.000 adet.

Otomotiv markaları içinde zor olan kısım EV modellerinin geliştirilme kısmı. Çünkü modellerin geliştirilmesi oldukça maliyetli. Bununla birlikte kullanıcıların EV modellere daha uygun fiyatlara ulaşma isteği de üreticileri bir hayli zorlamakta.

Seat ve Cupra Başkanı Wayne Griffiths konu ile alakalı şu cümleleri kullanmakta; “2025’ten itibaren İspanya’da elektrikli otomobil üretmek istiyoruz. Amacımız, Martorell’de Volkswagen Grubu için de yılda 500.000’den fazla şehir içi elektrikli otomobil üretmektir, ancak şirketin net bir taahhüdüne ihtiyacımız var.”

Son olarak modelin 2025 yılında 17.000 ile 22.000 sterlin arasında bir fiyat etiketi ile gelmesi planlanmakta.

“Range Rover, SVAutobiography Ultimate sürümleri tanıtıldı” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version