Site icon Dijital Tekerlek

Yeni Seat Leon Sürücüler ile Buluşmaya Hazırlanıyor

Yeni Seat Leon Sürücüler ile Buluşmaya Hazırlanıyor 2

Birçok Seat sever yeni Seat Leon’un kendileri ile buluşmasına hazırlanırken yeni aracın tasarımı ve kullanırken rahata ereceğiniz araç özellikleri de sizler ile buluşmuş olacak. 2020 Seat Leon, beş kapılı hatchback ve station wagon versiyonları ile karşınızda durmaktadır.

Araç dünyasında Golf ve Octavia’nın neredeyse bire bir aynısı olan Leon serisi 2020 modeliyle bu benzerliklerden kurtulmuştur. Leon’un uzunluğu 4,368 mm genişliği 1,800 mm, yüksekliği 1,456 mm, aks mesafesi ise 2,686 mm olarak ölçmektedir. Yeni nesil ile birlikte Leon’un selefine kıyasla 86 mm daha uzun ve 50 mm daha fazla aks mesafesine sahip olduğu anlamına gelmektedir. Güncel modellere baktığımızda ise yüksekliği ve genişliği biraz daha daralmış.

2020 Seat Leon, iç tasarım konusunda, yukarıda belirtmiş olduğumuz ikizi olan Golf’un yolundan gitmiş olsa da kendi karakterini ortaya koymuş. Oldukça sportif anlamda üç kollu direksiyonun hemen arkasında 10.25 inç dijital gösterme paneli ile bulunan araç kullanan kişiye geniş sağlamış olacak.  Aracın içinde bulunan hava menfezleri ise altıgen tasarıma sahiplendirmiş. Orta konsolda yer alan USB girişleri, kablosuz sarj ünitesi, start-stop düğmesi ve küçük vites anahtarı da yeni Leon’un özellikleri haline gelmiş bulunmaktadır.

Motor Seçenkleri

2020 Seat Leon motor seçenekleri konusunda ise sürücülerine farklı çeşitlilik sunmaktadır. 90 ve 110 beygirlik güç çıkışlarına sahip olan 1.0 litre üç silindirli TSI, 130 ve 150 beygirlik güç çıkışlarına sahip olduktan sonra 1.5 TSI ve 190 beygir güç üreten 2.0 litre dört silindirli TSI motorlar bulunmaktadır. Yeni Seat Leon’un dizel tarafında ise 115 ve 150 beygir güç seçenekleri yer almaktadır. Araçta bulunan CNG tankı sayesinde araç bir depo ile 440 kilometre yol gidebilmektedir.

Exit mobile version