Site icon Dijital Tekerlek

Yeni SEAT Ibiza Türkiye’de satışa sunuldu

Yeni SEAT Ibiza Türkiye'de satışa sunuldu 14

SEAT tarafının ikonik modellerinden olan Yeni SEAT Ibiza modeli sonunda Türkiye’de satışa sunuldu. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Yeni Ibiza modeli modern tasarımı ve teknolojiyi bir araya getirerek kullanıcılara güzel bir deneyim sunmayı hedefliyor. Bununla birlikte model ülkemizde oldukça satan B segmentinde yeni bir nefes olmaya hazırlanıyor. Ayrıca belirtmek gerekir ki model, SEAT tarafının 6 milyon adetten fazla sattığı en başarılı modeli.

Yeni SEAT Ibiza teknik özellikleri

Yenilenen modelde 1.0 EcoTSI 110 beygirlik motor yer alıyor. Bu motor seçeneği DSG şanzıman ile kombine edildiği vakit 231.000 Türk Lirası değerinde bir başlangıç fiyat etiketine sahip. Bu motor ile birlikte model 200 Nm tork değerine de sahip. Bununla birlikte modelin 0-100 km/s hızlanma süresi 10.3 saniye seviyesinde. Ayrıca model 195 km/s maksimum hıza sahip.

En çok merak edilen taraf olan yakıt tüketimi tarafında model; 4.8 litrelik ortalama yakıt tüketimine sahip.

Model ilk etapta Style donanım seviyesinde 7 ileri DSG otomatik şanzıman ile sunulacak. İlerleyen zamanlarda ise model; 5 ileri manuel vitesli, 1.0 Evo motora sahip 80 beygirlik seçeneğine de sahip olacak.

Yeni SEAT Ibiza tasarımı

Yenilenen modelin tasarımına baktığımız vakit dikkatleri daha fazla görüş ve daha düşük enerji tüketimi sağlayan LED teknolojisi çekiyor. Bu teknoloji model ile birlikte standart olarak sunuluyor. Bu far teknolojisi ön tarafta EcoLED ve Mercekli Full LED olmak üzere iki seçeneğe sahip.

Jant tarafında bizleri Alüminyum alaşımlı yeni jant tasarımları bekliyor. Bununla birlikte modelin sportif ve dinamik duruşu jantlar ile de tamamlanıyor diyebiliriz.

Arka tarafa baktığımız vakit; el yazısı ile yazılan model logosu ile birlikte; ön kısma mat ve iki farklı tonda krom kaplamalı olan yeni SEAT logosu konumlandırılmakta. Bununla birlikte yenilenen modelin güncellemeleri renk seçenekleri tarafında da devam ediyor. Model artık Safir Mavi ve Asfalt Mavi renk seçeneklerine sahip.

İç yaşam alanı

Modelin iç tarafında bizleri eski modele nazaran oldukça kaliteli olan malzemeler ile donatılmış bir iç yaşam alanı bekliyor. Bununla birlikte model yeni bilgi-eğlence sistemine de sahip. Sürücünün hemen göz hizasında yer alan ekran sayesinde model eskisine göre daha ergonomik bir kullanımı sürücüye sağlayabiliyor. Bilgi-eğlence sistemi modelde standart olarak 8.25″ boyutunda sunuluyor. Opsiyonel olarak ise 9.2″ boyutunda bir ekran ile modeli almak mümkün. Markanın diğer modellerinde kullandığı 10.25″ boyutundaki Dijital Gösterge Paneli artık Ibiza modelinde de mevcut.

Oldukça işlevsel olan Nappa deri direksiyon simidiyle tamamlanan göğüs kısmının genel tasarımı tamamladığını söylemek mümkün. Bununla birlikte yeni döşeme seçenekleri de modele yepyeni bir hava katıyor.

Model FR donanımında Kırmızı, Xcellence donanımında Mor ve Style donanımında Gri renkte havalandırma ızgaraları tasarımına sahip. Aynı zamanda FR ve Xcellence donanım paketlerinde LED ambiyans aydınlatması da mevcut.

Eskisine göre daha teknolojik

Yeni modelin navigasyon sistemi ile birlikte alınabilen Kablosuz Full Link teknolojisi sayesinde model; Apple CarPlay ve Android Auto desteğine sahip. Ayrıca bilgi-eğlence sistemi de yalnızca tek tıklama ile birlikte daha iyi bir deneyim sunabiliyor. Bununla birlikte modelin orta konsolunda yer alan 2 adet USB Type-C girişi ihtiyaç duyanlar için oldukça güzel haber.

Model elbette güvenlik tarafında da bir çok güncelleme almış vaziyette. Model artık kullanıcılara birçok yeni sürüş asistanı sistemini sunabilecek. Bununla birlikte model standart olarak 6 hava yastığına sahip. Ayrıca Adaptif Hız Sabitleyici (AAC), Ön Bölge Asistanı (Front Assist) ve Yorgunluk Tespit Sistemi gibi sistemler ile birlikte güvenlik en üst düzeye çıkarılmaya çalışılmış. Seyahat Asistanı ile birlikte model tüm hızlarda yarı otonom bir sürüş sağlayabiliyor.

Son olarak aracın şeridini korumasını sağlayan Şerit Takip Asistanı ve Kör Nokta Uyarı Sistemi ile birlikte daha güvenli bir sürüş deneyimi kullanıcılara Yeni SEAT Ibiza modeliyle sunulabiliyor.

“Lamborghini tarafı gelecek planlarını detaylandırıyor” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version