Site icon Dijital Tekerlek

Yeni Renault Megane E-Tech Electric, Renaulution dönüşümünün öncüsü!

Yeni Renault Megane E-Tech Electric, 2021 Münih Otomobil Fuarında resmi olarak tanıtıldı. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Renault tarafından Volkswagen ID.3 ve Nissan Leaf modellerine rakip olarak tanıtılan; elektrikli beşinci nesil Megane modeli fuarda dikkatleri çekmeyi başardı. Bununla birlikte modelin Fransız otomobil üreticisinin geçtiğimiz aylarda tanıttığı Renaulution stratejisinin ardından tanıtılan ilk üretim otomobili. Marka bu strateji ile birlikte gelecekteki elektrifikasyon planlarına ışık tutmaktaydı.

Yeni Renault Megane E-Tech Electric teknik özellikleri

Platform tarafında model CMF-EV platformu üzerine inşa ediliyor. Bununla birlikte Megane E-Tech kullanıcılarına iki farklı pil paketi ile birlikte sunuluyor. Bu pil paketleri 40kWh ve 60kWh değerinde. 40kWh değerinde pil paketi ile birlikte model kullanıcılara 300 kilometre menzil sunabiliyor. 60kWh değerinde pil paketi ile ise model 469 kilometre menzile sahip. Ayrıca modelin her iki pil seçeneği de 130kW DC hızlı şarj desteğine sahip. Modelin 7.4, 11 ve 22kW AC şarj desteğine de sahip olduğunu belirtmek gerek.

Fren sistemi tarafında modelde dört aşamalı rejeneratif frenleme sistemi mevcut. Bu sayede model yavaşlarken boşa giden enerjiyi aküye göndererek otomobilin şarj olmasını sağlıyor. Bununla birlikte bu frenleme sisteminin kontrolü direksiyon simidinden sağlanıyor.

CMF-EV platformu çift motorlu dört tekerlekten çekiş desteğine sahip olduğu halde model yalnızca önden çekişli olarak kullanıcılara sunulacak. Bununla birlikte model iki farklı versiyona sahip. İlk versiyon 128 beygir güce, 250Nm tork değerine sahip. İkinci versiyon ise 215 beygir güce, 300Nm tork değerine sahip. Ayrıca 215 beygirlik versiyonun 0-100 km/s hızlanma süresi 7.4 saniye seviyesinde.

Model Eco, Comfort ve Sport olmak üzere üç farklı sürüş moduna sahip. Bu sayede kullanıcılar günlük hayatta modeli istedikleri doğrultuda kullanabiliyor. Ayrıca modelin 900 kilogramlık çekme kapasitesine sahip olduğu da özellikle belirtiliyor. Modelin kendi boş ağırlığı ise 1624 kilogram. Modelin rakiplerine nazaran 80 ila 100 kilogram daha hafif olduğunu da belirtmek gerek.

Modelde kullanılan pil paketi yalnızca 110 milimetre derinliğe sahip. Bununla birlikte bu pil paketi sıvı soğutmalı ve en ince pil paketi.

Yeni Renault Megane E-Tech Electric tasarımı

Modelin tasarımında ilk dikkat çeken detay belki de tekerleklerin köşelere olan yakınlığı olabilir. Bununla birlikte bu detay muhtemelen 2.7 metrelik dingil mesafesinden kaynaklı. Model iç tarafta oldukça geniş bir yaşam alanını kullanıcılara sunmakta. Modelin arka tarafında ise 440 litrelik bir bagaj mevcut.

Dijital dikiz aynaları çok yönlü park sensörleri ile birlikte çalışarak olası zorlu park durumlarında kullanıcılara maksimum yardımı hedefliyor. Ayrıca belirtmek gerekiyor ki bu dikiz aynaları arka bagajın tamamen yüklü olması halinde oldukça işe yarar gibi görünüyor.

Android Automotive tarafından desteklenen model bünyesinde Google Asistan desteğine de sahip. Bu sayede modeli sesli olarak oldukça kolay bir şekilde yönetmek mümkün. Bununla birlikte model OpenR Link, Apple CarPlay ile de uyumlu.

Otomobil normal bir aile hatchback modeline göre bir tık daha yüksek görünüyor diyebiliriz. Fakat bu yükseklik modele çapraz bir duruş kazandırıyor. Ayrıca model tasarım detayları ile birlikte kaslı kompakt bir görünüme kavuşmakta.

Model 3D stoplar da dahil olmak üzere imzalı olarak nitelendirilen LED ışıklara sahip. Jant tarafında ize bizleri 18″ ila 20″ boyutunda alaşımlı jantlar bekliyor. Bu jantlar ile birlikte modelin kaslı çamurluk davlumbazları güzel bir şekilde doluyor.

Gelişmiş Sürücü Destek Sistemleri

Modelin ön kısmında sürüş destek sistemleri adına birçok sensör mevcut. Bu sensörler ile birlikte kullanıcılara şu sistemler sunuluyor; yaya ve bisikletçi algılamalı otonom acil frenleme, şerit asistanlı yarı otonom hız sabitleyici, şeritte kalma asistanı ve şeritten ayrılma uyarısı, 3D çevre görüş monitörü, geri giderken AEB ve ayrıca bir yolcu çıkış uyarısı.

Son olarak Yeni Renault Megane E-Tech Electric modelinin 2022 Şubat ayında teslimatlarına başlanması bekleniyor.

“Alfa Romeo GT modeli restomod olarak yeniden canlandı” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version