Site icon Dijital Tekerlek

Yeni Renault Clio Lutecia Limited Edition ortaya çıktı

Yeni Renault Clio Lutecia Limited Edition, beşinci nesil Clio’nun Birleşik Krallık’taki ilk özel sürüm versiyonu, daha fazla standart donanım ve bazı benzersiz tasarım değişiklikleri ile birlikte satışa sunulacak. Sadece Birleşik Krallık’ta satışa sunulacak olan otomobilin teknik özellikleri neler?

Yeni Renault Clio Lutecia Limited Edition teknik özellikleri

Renault Clio Lutecia’da sadece küçük hacimli bir motor yer alıyor. 89 beygir güç ve 160 Nm torka sahip turboşarjlı 1.0 litrelik üç silindirli benzinli motor, altı vitesli manuel şanzıman aracılığıyla ön tekerleklere çekiş sağlıyor. Bu motorla birlikte otomobil, 0’dan 100 kilometre hıza 12.2 saniyede çıkabiliyor. Renault’un WLTP değerlerinde 54.3mpg olduğunu iddia ettiği iyi bir yakıt ekonomisi rakamına sahip. Emisyonlar ise 119g/km CO2 seviyesinde.

Lutecia Limited Edition, ekipman açısından Clio S Edition‘a dayanmaktadır. Bu da, alıcıların otomobil içi sıcaklığın ayarlanmasını sağlayan bir sistem, iç ortam (ambiyans) aydınlatması ve yedi inçlik bir dijital gösterge paneli alması anlamına geliyor. Bununla birlikte Renault, uydu navigasyonlu 9.3 inç bilgi-eğlence ekranı ekleyerek otomobilin teknik özelliklerini iyileştirdi. Yeni Renault Clio Lutecia Limited Edition’un tasarımı nasıl?

Yeni Renault Clio Lutecia Limited Edition tasarımı

Standart Renault Clio’dan ayrılan dış değişiklikler arasında yeni bir elmas siyahı metalik boya, daha koyu arka cam tonları ve radyatör ızgarası ve tampon havalandırmalarında, yan eteklerde pirinç renkli süslemeler yer alıyor. Ayrıca, pirinç detaylara sahip yeni 17 inç alaşım jantlar da dikkat çeken diğer detaylar arasında yer alıyor.

Diğer önemli özellikler arasında şerit takip yardımı, şeritten ayrılma uyarısı, aktif acil frenleme ve trafik işareti tanıma yer alıyor. Dokunmatik ekranla kontrol edilebilen arka görüş kamerasının yanı sıra ön ve arka park sensörleri de otomobilde bulunuyor.

Otomobilin adı, günümüz Paris’inin atası olan Roma dönemi şehri Lutetia’ya atıfta bulunuyor.

Sadece İngiltere’de üretilecek olan model yalnızca 300 örnekle sınırlı ve her biri 20.200 sterlin fiyat etiketiyle satışa sunulacak. Renault, otomobillerin şu an için sipariş verilebilir durumda olduğunu ve müşterilerin teslimatı Eylül ayında alabileceğini söylüyor.

“2021 yılında Avrupa’da en çok satan 10 otomobil belli oldu” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version