Site icon Dijital Tekerlek

Yeni Renault 4 elektrikli otomobil serisine katılacak

Yeni Renault 4 elektrikli otomobil serisine katılacak 9

Renault tarafının retro tasarımları gelecek ile buluşturma fikri ile birlikte Renault 4 modeli elektrikli olarak yoluna devam edecek. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Renault tarafında daha önce de gördüğümüz; retro modelleri elektrifikasyon ile ile gelecekte yer edindirme hamlesine Renault 4 modeli de katıldı. Daha öncesinde bu tarz bir hamleyi “5” modelinde görmüştük.

Konu ile ilgili olarak Renault CEO’su Luca De Meo şu cümleleri kullanmakta idi;

“Tarih yapan o kadar çok ürün oldu ki, bu uzun tarih ve gelenekle yeniden bağlantı kurmamak yazık olur.”

“Biz sadece dikiz aynasına bakmak için burada değiliz, bir şeyleri yeniden icat etmek için buradayız ve bence Renault 5 iyi bir örnek” “Birçok insan bana ‘neden retro tasarım yapıyorsun?’ diyor. Bu retro tasarım değil, sadece bir konseptin yeniden icadı. Kütüphanemizde yeniden icat edebileceğimiz birçok şey var.”

Orijinal modelin 1961’de lansmanının 60. yıldönümüne denk gelecek şekilde; modelin tanıtılıyor olması da oldukça güzel detaylar arasında yer alıyor. Fakat konseptin henüz tam olarak tamamlanmadığı biliniyor. Bu nedenle modeli tam olarak görmek için bir süre daha beklememiz gerekecek.

Görünen tasarım detayları

Model Renault 5 tarafında gördüğümüz tek bir çerçeve içerisine oturtulan far tasarımlarına sahip. Bununla birlikte ızgara gibi bir dizi retro tasarım dokunuşu, çelik tamponları ve küçük detaylar ile birlikte model bizleri adeta eskiye götürmeyi de başarıyor.

Elektrikli Renault 4 teknik özellikleri

Orijinal R5 piyasaya sürüldüğü vakit mekanik anlamda R4 modelinden ile bir çok ortak parçayı bünyesinde bulunduruyordu. Fakat bu kez rollerin tam tersine değişmesi bekleniyor. Adeta geçmişte abiden, gelecekte kardeşten ödünç alınan eşyalar mentalitesi gibi.

CEO De Meo, Elektrikli R5 modelinin platform tarafında Zoe modelinin temelini oluşturan CMF-B platformunu kullanacağını onaylamıştı. Bununla birlikte akıllara maliyetleri düşürmek adına aynı platformun Elektrikli R4 modelinde de kullanılması fikri geliyor. Aslında her iki modelin özellikleri henüz netleşmiş değil. Fakat Zoe modeline baktığımız vakit; bu platform ile Zoe 50kWh pili, 50kW hızlı şarj ile doldurabiliyor. Ayrıca model 394 kilometre menzile sahip.

Son olarak Zoe modeli baz alınarak düşünüldüğü vakit; Zoe modeli bu platform ile 132 beygirlik ve 108 beygirlik iki elektrikli motor ile sunuluyor.

“Cenevre Otomobil Fuarı 2022’ye ertelendi” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version