Site icon Dijital Tekerlek

Yeni Range Rover P440e ve P510e seçeneklerine kavuşuyor

Yeni Range Rover P440e ve P510e seçeneklerine kavuşuyor 15

Yeni Range Rover P440e ve P510e olmak üzere hibrit güç aktarma organı seçenekleri ile kullanıcılara sunuluyor. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Land Rover tarafında geçtiğimiz haftalarda tanıtılan beşinci nesil yeni Range Rover modeline ilişkin yeni seçenekler bizlerle. Bununla birlikte marka verimliliği göz önünde bulundurarak; Range Rover’ın plug-in hibrit varyantları için fiyatlandırma ve teknik özellik ayrıntılarını açıkladı.

Yeni Range Rover teknik özellikleri

P440e

P440e varyantı İngiltere pazarı için 103.485 sterlinlik bir başlangıç fiyatına sahip. Bununla birlikte İngiliz otomobil üreticisi bu varyantta 38.2 kWh boyutundaki pil ve 141 beygirlik elektrikli motorla kombin ettiği 3.0 litrelik turboşarjlı benzinli motoru kullanıcılara sunuyor. Bu kurulum ile model; 434 beygir güce, 620Nm tork değerine sahip.

P510e

P510e varyantı tarafında aynı 38.2 kWh boyutundaki pil ve 141 beygirlik elektrikli motor, geliştirilen 3.0 litrelik benzinli motor ile birlikte sunuluyor. Bununla birlikte model totalde; P440e varyantından farklı olarak 503 beygir güce, 700Nm tork değerine sahip.

Her iki hibrit varyantta saf elektrik gücüyle 112 kilometre menzile sahip. Bununla birlikte modellerde 50kW DC hızlı şarj desteği bulunuyor. DC hızlı şarj sayesinde modellerin pil paketi yüzde 0’dan 80 oranına bir saatten daha kısa bir sürede ulaşabiliyor.

Yeni Range Rover tasarımı

Tasarım tarafında “Less is more” felsefesi ile geliştirilen model oldukça sade fakat geleceğe uzanan bir tasarıma sahip. Bununla birlikte güncel modellerde görmeye alıştığımız keskin hatlar yeni Range Rover için geçerli değil. Bahsettiğimiz bu keskinliği en fazla modelin omuzlarında görebiliyoruz. Onun haricinde model oldukça sade bir genel tasarım çizgisine sahip.

Ön tarafa baktığımız vakit oldukça özel olan farlar ile yenilenen ızgaranın uyumu dikkatleri çekiyor. Bununla birlikte ön tarafın alt kısmına kameralar ve sensörler olduça güzel bir şekilde yerleştiriliyor. Bu sayede modelin ön tarafı oldukça bütün bir görünüme kavuşuyor.

Arka tarafa baktığımızda dikey olan stoplar ile yeni orta panelde yer alan sinyaller yepyeni bir görünümü bizlere sunabiliyor. Ayrıca modelin genel anlamda kompleks bir mühendislik ile sade tasarıma ulaştığı da özellikle belirtiliyor.

İç yaşam alanı

Dış tarafta olduğu gibi iç tarafta da oldukça sade bir tasarıma sahip olan model; eşsiz bir iç dizayna sahip. Bununla birlikte modelin yeni şasi ile uzayan boyutlarının iç yaşam alanına etkisi gözle görülür biçimde fark edilebiliyor. 7 kişilik bir kuruluma sahip olan modelin; üçüncü sıra için dahi, yeterli bir diz mesafesi sunabildiği iddia ediliyor.

Model iç tarafta sahip olduğu genişlik ile 725 litrelik bir bagaj hacmine sahip. Bununla birlikte iki parça olarak açılan kapak önceki nesillerde olduğu gibi oldukça işlevsel.

Minimalist tasarımı ile Tesla tarafını anımsatan kabin tasarımında kullanıcılara; 13.1″ boyutunda bir multimedya ekranı sunuluyor. Bununla birlikte gösterge paneli tarafında ise, 13.7″ boyutunda dijital gösterge paneli mevcut.

“2022 Renault Austral modelinden yeni görüntü!”

Exit mobile version