Site icon Dijital Tekerlek

Yeni Porsche Taycan GTS ile elektrikli Porsche ailesi genişliyor

Yeni Porsche Taycan GTS ve Taycan GTS Sport Turismo modelleri ile elektrikli Taycan ailesinde seçenekler artıyor. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Porsche otomotiv sektöründe dünyada ilk kez kullanılan Sunshine Control özellikli panoramik tavanı şeffaf görünümden mat görünüme geçebiliyor. Bununla birlikte her iki eni modelde sahip oldukları menzil değerleri ile dikkatleri çekmeyi başarıyor.

Yeni Porsche Taycan GTS teknik özellikleri

Çok yönlü sportif bir model olan Taycan GTS, Kalkış Kontrolü ile aktif olan güç yüklemesiyle 598 beygir seviyesinde bir güç üretebiliyor. Bu sayede modelin her iki gövde seçeneğinde de 0-100 km/s hızlanma süresi yalnızca 3.7 saniye seviyesinde. Bununla birlikte modellerin azami hızı ise 250 km/s.

Yapılan güncellemeler ile GTS modelinin WLTP testlerine göre sürüş menzili 504 kilometre seviyesinde. Porsche Aktif Süspansiyon Yönetimi (PASM) ile adaptif havalı süspansiyon, yanal dinamikleri etkileyecek şekilde GTS modeline özel olarak uyarlanıyor. Ayrıca opsiyonel olarak sunulan arka aks yönlendirme sistemi de otomobili daha da sportif bir hale getiriyor. Ayrıca modelin ses sistemi tarafında da Porsche Elektrikli Spor Ses donanımı ile yeni GTS modellerinde daha zengin bir ses sistemi mevcut.

Dünyada ilk Sunshine Control özellikli panoramik tavan 

Sunshine Control özellikli panoramik cam tavan kullanıcılara opsiyonel olarak sunuluyor. Bununla birlikte elektrikle değiştirilebilen bir sıvı kristal film, tavanın şeffaf görünümünden mat görünüme geçmesini sağlayabiliyor. Bu özellik sayesinde modelin iç mekanı kararmadan iç yaşam alanına güneş ışınlarının etkisi önleyebiliyor. Ayrıca bu tavan ayrı ayrı değiştirilebilen dokuz farklı bölüme ayrılırken; Şeffaf ve Mat ayarlarına ek olarak, Yarım ve Koyu özellikleri de seçilebiliyor.

Yeni Porsche Taycan GTS tasarımı

Tasarım tarafında modelin karakteristik bir görünüme sahip olduğunu belirtmek gerekiyor. Bununla birlikte dış modelin dış tasarımına baktığımız vakit bizleri; ön alt panel, dış aynaların kaideleri ve yan cam çıtaları gibi bolca siyah ve koyu detaylar bekliyor.

İç tarafa baktığımızda ise çok sayıda Siyah Race-Tex özelliği, standart olarak siyah fırcalanmış alüminyum iç mekan paketinde olduğu gibi oldukça zarif ve dinamik olan ambiyansı gözler önüne seriyor.

Taycan Sport Turismo’nun aileye katılması ile kullanıcılara tek bir seride üç farklı gövde kiti kullanıcılara sunuluyor. Genel olarak Sport Turismo günlük pratiklik isteyen fakat Taycan sedan modelinin yol performansından da vazgeçmek istemeyen kullanıcılara hitap ediyor. Bununla birlikte Sport Turismo, Cross Turismo’nun sportif silüetini, arkaya eğimli tavan hattını ve işlevsel tasarımını bünyesinde barındırıyor.

“Çinli ilk Formula 1 pilotu: Guanyu Zhou”

Exit mobile version