Site icon Dijital Tekerlek

Yeni Porsche Mission R konsepti, elektrikli Cayman’ı işaret ediyor

Özel olarak tasarlanan Yeni Porsche Mission R konsept otomobili 2024 yılı için tamamen elektrikli bir Porsche Cayman’ı işaret ediyor. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Porsche tarafından 2021 Münih Otomobil Fuarında tanıtılan Mission R konsepti, 911 GT3 Cup ve GT3 R modelleri gibi direkt olarak pisti hedefliyor. Bununla birlikte modelin 2024 yılında gelmesi beklenen Porsche Cayman modelini işaret ettiği düşünülüyor.

Yeni Porsche Mission R teknik özellikleri

Mission R konsept otomobili sabit olarak 680 beygir güç üretebiliyor. Bununla birlikte modelden maksimum pist performansı istenmesi halinde model 1073 beygir güç üretebiliyor. 1073 beygir ile yürürken modelin 0-100 km/s hızlanma süresi ise yalnızca 2.5 saniye. Model bu güçlere bünyesinde bulundurduğu iki elektrikli motor sayesinde ulaşabiliyor. Ayrıca modelin pist performansının Porsche 911 GT3 Cup modeli ile eşdeğer olduğu da özellikle belirtiliyor.

Modelde öncelikle ön motoru hedefleyen bir rejeneratif fren sistemi de mevcut. Bu sistem ile birlikte model yavaşlama anında kaybolacak enerjiyi geri besleyerek menzili ve potansiyel yol süresini arttırabiliyor. Bununla birlikte modelin herhangi bir menzil verisi henüz paylaşılmıyor. Fakat modelin tam bir pille 30 ila 45 dakikalık bir pist sürüşünü kullanıcısına sunabiliyor.

Şarj olma tarafında ise modelde 900 voltluk bir elektrik mimarisi mevcut olduğu için 340kW değerine kadar hızlı şarj olabiliyor. Bu sayede model yalnızca 15 dakikada yüzde beş seviyesinde yüzde seksen seviyesine şarj olabiliyor.

Yeni Porsche Mission R tasarımı

Ön taraftan baktığımız vakit modelin ana far ünitesinde LED gündüz sürüş farları Taycan modeli ile oldukça benziyor. Bununla birlikte modelin alt tamponu devasa arka kanat yardımıyla birlikte oldukça başarılı bir yere basma kuvveti sağlayabiliyor. Ayrıca modelde Porsche Aktif Aerodinamik (PAA) sistemi de mevcut.

Yan taraftan baktığımız vakit; model, Cayman veya 911 ile oldukça benzer bir genel hatta sahip. Bununla birlikte modelin tek parça takla kafesi karbon fiberden yapılmış vaziyette. Bu kafes modele oldukça güzel bir şekilde yerleştirilse dahi henüz FIA tarafından onay almış değil.

Arka tarafa baktığımız vakit Porsche yazısına entegre olan tek parça bir arka ışık bizleri bekliyor. Bu ışık modelin arka tarafının genel yapısını oluşturur nitelikte. Ayrıca modelin arka tarafında yer alan devasa arka kanatta ön tampon gibi oldukça işlevsel.

İç yaşam alanı

İçeriye baktığımız vakit; 3D baskılı ve 3D örgülü koltuk köpüğüne sahip tek koltuk bizleri bekliyor. Spartalı gösterge paneli iki adet ekrandan oluşmakta. Bununla birlikte modelde geleneksel bir gösterge paneli ve bol tuşlu bir yarış direksiyonu mevcut. Ayrıca modelin içerisinde iki adette kamera mevcut.

“2021 Temmuz ayında en çok satan 10 otomobil !” başlıklı listemize buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version