Site icon Dijital Tekerlek

Yeni Porsche Macan, Türkiye’de satışa sunuldu

Porsche’nin kompakt SUV model ailesinde yer alan Yeni Porsche Macan, yenilenen versiyonları ile birlikte Türkiye’de satışa sunuldu. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Yeni Porsche Macan teknik özellikleri

Yeni model; Macan, Macan S ve Macan GTS olmak üzere 3 farklı versiyon ile satışa sunuluyor. Bununla birlikte Macan’ın giriş modelinde turbo beslemeli 4 silindirli motor kullanıcılara sunuluyor. Bu yeni motor ile otomobil, 265 beygir güce sahip. Ayrıca modelin 0-100 km/s hızlanma süresi ise 6,2 saniye seviyesinde. Bu versiyonun maksimum hız değeri ise 232 km/s.

Macan S versiyonunda 2.9 litrelik V6 çift turbo motor kullanıcılara sunuluyor. Bu motor ile model 380 beygir güç üretebiliyor. Bununla birlikte modelin 0-100 km/s hızlanma süresi 4,6 saniye seviyesinde. Ayrıca modelin azami hız değeri 259 km/s.

En performanslı Macan GTS modelinde 2.9 litrelik V6 çift turbo motor mevcut. Bununla birlikte model 440 beygir gücünde. Sport Chrono paketi ile model 272 km/s azami hıza ulaşabiliyor. Ayrıca modelin 0-100 km/s hızlanma süresi ise 4,3 saniye.

Model tüm motor seçenekleri ile gücünü yola; yedi vitesli Porsche çift kavramalı (PDK) şanzımanı kullanarak aktarıyor. Ayrıca modelin aktif dört tekerlekten çekiş sistemine (Porsche Traction Management – PTM) sahip olduğunu da belirtmek gerek.

Yeni Porsche Macan tasarımı

Dış tasarıma baktığımızda; daha keskin hatlar bizleri bekliyor. Ön kısım, gövde rengiyle aynı renkte yeniden tasarlanırken, modelin geniş tasarımını ön plana çıkarabiliyor. Yeni GTS modelinde burun kısmı siyah kaplama detayına sahipken, arka taraf agresif difüzör ile daha kıvrımlı bir görünüme kavuşmakta. Bununla birlikte modelin tüm versiyonlarında, Porsche Dinamik Aydınlatma Sistemi (Porsche Dynamic Light System (PDLS)) ile LED farlar ve Sport Design dış aynalar standart olarak kullanıcılara sunuluyor.

İç yaşam alanı

Modelin iç tasarımına baktığımız vakit; markanın güncel tasarımı bizleri bekliyor. Bununla birlikte iç alanın tasarımı, markanın yeni tasarım dilini oldukça güzel bir şekilde yansıtabiliyor. Fiziksel olan düğmeler artık yerlerini dokunmatik yüzeylere bırakırken; orta kısımda daha kısa olan bir vites bizleri bekliyor. Ayrıca analog saat detayı ise modelin tüm versiyonlarında standart ekipman olarak sunuluyor.

Macan, Porsche Communication Management’ın (Porsche İletişim Yönetimi) 10.9″ boyutundaki full HD dokunmatik ekran vasıtasıyla kullanıcının kullanımına sunuyor. Bununla birlikte model sesli komutları da destekleyebiliyor. Ayrıca modelde, yeni çok işlevli direksiyon ile 911 modelinin GT Sport direksiyonu seçeneği de mevcut.

Yeni Macan, Türkiye’de ilk kez Porsche tutkunlarıyla Büyük Kulüp 28. Senyör Tenis Turnuvası’nda buluşuyor. Bununla birlikte Tenis tutkunları 16-26 Eylül tarihleri arasında modeli yakından tanıma fırsatına sahip olacaklar.

Kadınların tercihi Macan

Porsche Satış ve Pazarlama Müdürü Selim Eskinazi model ile ilgili olarak şu açıklamalarda bulundu;

“Özellikle kadın müşterilerimizin büyük beğenisini kazanan Macan, Türkiye pazarında da kadın kullanıcılar tarafından en çok tercih edilen modelimiz. Yenilenmiş haliyle de çok daha fazla ilgi göreceğini düşünüyorum.”

“Kadın müşterilerimiz geçmişte daha çok tasarıma bakarken, artık tasarımın yanında performans ve sportif sürüş ile de ilgileniyorlar. Macan günlük kullanım kolaylığı getirse de halen bir spor otomobil. Yeni Macan’da da bu ilginin devam edeceğini düşünüyoruz.”

“Porsche tüm dünyada tenis sporunun en büyük destekçilerinden birisi, global stratejinin bir parçası olarak  ülkemizde de sporu desteklemeye gayret ediyoruz. Porsche / Doğuş Oto Kartal ve Doğuş Oto Maslak ile Tenis sporu için önemli organizasyonlarından birisi olan Büyük Kulüp Senyör Tenis Turnuvası’nın ana sponsoru olduk. 10 gün süre ile devam edecek etkinliğe toplam 800 oyuncu katılım gösterecek. İzleyicilerin de oldukça heyecanlı ve çekişmeli maçlara tanık olacaklarını düşünüyorum. Maçları takip etmenin yanında ürün gamımızın en yeni modeli; Macan’ı da yakından tanıma ve bilgi alma fırsatı bulacaklar.”

Son olarak Yeni Porsche Macan, İstanbul, Ankara, Antalya, İzmir, Bursa ve Mersin’deki Doğuş Otomotiv Porsche Merkezleri’nde 1.673.000 TL’den başlayan fiyatlar ile satışa sunuluyor.

Exit mobile version