Site icon Dijital Tekerlek

Yeni Porsche Macan EV iddialı hedefler ile geliyor

Yeni Porsche Macan EV iddialı hedefler ile geliyor 10

Yeni Porsche Macan EV, 2023 yılında piyasaya sürmeyi hedefliyor. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Tamamen elektrikli Porsche Macan modeli sonunda çizimler haricinde görüntülendi. Bununla birlikte marka yeni nesil Macan testlerine başladı.

Yeni Porsche Macan EV teknik özellikleri nasıl olacak?

Model platform tarafında Premium Platform Electric (PPE) platformuna sahip. Bununla birlikte Macan EV ilk kez Porsche genel merkezinin dışına çıkıyor. Şirket model ile birlikte kendi segmenti içerisinde ne sportif modeli yaratmanın peşinde.

Modelin teknik açıdan Porsche Taycan modeli ile aynı 800V / 350kW şarj kapasitesine sahip olması beklenmekte. Ayrıca modelin menzilinin de Taycan modeli ile teknik açıdan yakın değerlere sahip olması bekleniyor. Bununla birlikte belirtmek gerekir ki modelin sahip olduğu ekstra alan göz önüne alındığı vakit; modelin uzun menzilli versiyonlara sahip olması beklentiler arasında.

Porsche İcra Kurulu Ar-Ge üyesi Michael Steiner; “Gerçek yaşam ortamında testler şimdi başlıyor – geliştirme sürecindeki en önemli dönüm noktalarından biri,” diyor. “Tamamen elektrikli Macan 2023’te piyasaya sürüldüğünde, çeşitli koşullarda dünya çapında yaklaşık üç milyon test kilometresi kat etmiş olacak. Prototipler, sanal bir alanda sürülen sayısız test kilometresinden elde edilen deneyimi bir araya getirebiliyor. “

Modelin tasarımına bakacak olursak bizleri Taycan modelini anımsatan LED farlar bekliyor. Bununla birlikte modelin tavan çizgisinin oldukça dik göründüğünü de belirtmek gerek. Ayrıca Porsche tarafından testlerde kullanılan araçlara bakıldığı vakit; bir çift sahte egzoz ucu bizleri bekliyor.

Model ile ilgili ayrıntılı bilgi henüz oldukça az. Fakat modelin çıkmasından önce model illaki daha detaylı olarak görüntülenecektir.

Son olarak Yeni Porsche Macan EV modelinin 2023 yılında Porsche bayilerinde satışa sunulması planlanıyor. Bu model ile marka Taycan tarafında elde ettiği başarıya benzer bir başarı hedefliyor.

“Ferrari Testarossa, tamamen elektrikli ve 21.yüzyıl ikonu” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version