Site icon Dijital Tekerlek

Yeni Porsche 911 “Safari” pistte görüntülendi

Yeni Porsche 911 "Safari" pistte görüntülendi 7

Porsche 911 modeli Safariye özel genişletilen tekerlek kemerleri ve kaldırılan süspansiyonları ile pistte görüntülendi. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Nurburgring’de off-road odaklı Porsche 911Safari” testi olarak görülen model kameralara yakalanmakta. Modele yakından bakıldığı vakit daha kalın olan lastikler, yükseltilen sürüş yüksekliği ve daha geniş tekerlek kemerleri dikkatleri çekmekte. Bununla birlikte model 911 Safari amblemli olabilen ikonik spor modelin yükseltilen sürüş versiyonuna benzemekte.

Akıllara direkt Alman otomobil üreticisinin geçmişinde bulunan ikonk 1978 Porche 911 SC Safari” ralli arabası gelmekte. Bununla birlikte marka geçmişte yer alan modeli 2012 konsepti ile birlikte yeniden oluşturma fikrine sahipti. Ayrıca şuan ki 992 nesil 911’i temel alarak bir üretim versiyonu yolda gibi görünmekte.

Modelin tasarımına baktığımız vakit arka kalçalara dahil edilen hava kanalı modelde görünmemekte. Yukarıda belirttiğimiz detaylar gibi modelin eski modelden feyz alarak tasarlandığı yönünde söylentiler bir hayli çok.

Porsche 911 “Safari” teknik açıdan nasıl olacak ?

Model arazi kabiliyetini en üst düzeye çıkarmak adına; Carrera 4S modelinin dört tekerlekten çekiş sistemini kullanması bir hayli yüksek. Bununla birlikte model ile ilgili henüz performans verileri mevcut değil. Fakat beklentiler PDK çift kavramalı şanzımanlı standart Carrera 4S; opsiyonel olan Sport Chrono Pack paketi ile 3.4 saniyelik 0-100 km/s hızlanma süresine sahip. Ayrıca belirtmek gerekir ki bu verilerin 911 için biraz daha düşük seviyede olması muhtemel.

Son olarak bu tarz bir modelin gelmesi ralli severler açısından oldukça güzel haber olarak görülmekte. Hali hazırda model ralli severlerin dikkatini çekmeyi başarmış durumda.

“Mercedes-AMG One kameralara yakalandı” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version