Site icon Dijital Tekerlek

Yeni Porsche 911 ‘Safari’ kameralara yakalandı

Yeni Porsche 911 ‘Safari’, makyajlı 992 temeliyle olarak kullanıcılara sunulacak. Detayların tamamına gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Porsche, 911 modelinin arazi şartlarına daha uygun olan “Safari” versiyonunun testlerine devam ediyor. Bununla birlikte ralliden ilham alan spor otomobil karlı havada kameralara yakalanıyor.

Görüntülere bakıldığında; yeni varyantın önceki model üzerinde ufak tasarım değişikliklerine sahip makyajlı 992 kodlu 911 modelini temel alacağı sonucuna ulaşılabiliyor. Yükseltilen sürüş yüksekliğinin modele bakıldığında göze çarpan ilk detay olduğunu belirtmek mümkün. Bununla birlikte 911 Safari modeli gerek tekerlek kemerleri, gerekse siyah gövde kaplamasıyla birlikte arazi ruhunu yansıtabiliyor. Ek olarak modelde görülen bir diğer değişiklik şüphesiz ön tamponu.

Arka tarafta bulunan kamuflaj nedeniyle tasarımın detaylarını henüz göremiyoruz. Ancak otomobilin etrafını saran siyah plastik gövde korumasının arka tarafta da devam etmesini bekleniyor. Ayrıca arka tarafta bulunan arka spoylerin de yeni olduğunu belirtmek gerek.

Yeni Porsche 911 ‘Safari’ teknik özellikleri belli mi?

Güç aktarma organları tarafında modelin Carrera 2S veya Carrera 4S tarafında gördüğümüz kurulumları kullanması oldukça yüksek ihtimal. Bu kurulumlar ile modelin; 380 beygir ila 444 beygirlik bir güç çıktısına sahip olması da oldukça yüksek ihtimal. Ayrıca modelin arazi kabiliyetini en üst düzeye çıkartmak adına Carrera 4S tarafında gördüğümüz dört tekerlekten çekiş sistemi modelde kullanılabilir. Ancak Porsche tarafı modelin teknik özellikleri ile ilgili olarak resmi bir bilgi paylaşmadı.

Yukarıda varsaydığımız güç aktarma organları ile modelin şanzıman tarafında; sekiz vitesli PDK çift debriyajlı şanzımana sahip olması bekleniyor. Ayrıca modelin 0-100 km/s hızlanma süresinin 3.4 saniyeden biraz daha uzun sürmesi bekleniyor.

Son olarak yeni Porsche 911 ‘Safari’; halihazırda geliştirilen iki arazi tipi yüksek performanslı spor otomobilden birisi.

“Porsche PCM 6.0 işletim sistemi güncelleniyor”

Exit mobile version