Site icon Dijital Tekerlek

Yeni Porsche 718, Mission R konseptinden ilham alacak

Porsche tarafında geçtiğimiz haftalarda tanıtılan 1072 beygirlik Mission R konsepti; Yeni Porsche 718 modeline ilham verecek. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Porsche, 2025 yılında piyasaya sürmeyi planladığı; Mission R elektrikli yarış otomobilinin detaylarını, şimdiden yeni nesil modellerinde kullanmayı planlıyor. Hatırlatmak gerekir ki; öncesinde tanıtılan Mission E konsepti, bugün oldukça sevilen Taycan modelini oluşturdu. Ayrıca E Cross Turismo konsepti de, geçtiğimiz aylarda Taycan Cross Turismo halini aldı. Yani Porsche tarafında konsept otomobiller ürün gamını doğrudan etkileyebiliyor.

Porsche Tasarım Başkanı Michael Mauer ile yapılan röportajda, Mauer şu cümleyi kullandı;

“Bu asla saf bir konsept değildir: Porsche ne zaman böyle bir şey yapsa, yüksek derecede ve seviyede görünürlük olur. Yani temel olarak bazı temel taşlar vardır. yön ver.” 

Yeni Porsche 718 hangi konsepte dayanacak?

Alman otomobil üreticisinin daha öncesinde Mission E konseptini Taycan modeline evirdiğini düşünürsek; yeni nesil 718 modelinin Mission R konseptinden ilham alma olasılığı bir hayli yüksek. Markanın ikonik 911 modelinin kardeşi olarak nitelendirilen, 718 modeli 911’in aksine tamamen elektrikli bir hale gelebilir.

Agresif bir Porsche 718 Cayman GT4 RS modelini beklerken gelen bu haber ile birlikte, akıllara modelin iptali geliyor. Fakat korkmayın, Porsche tarafı 718 modelini elektrikli hale getirilmeden önce; Cayman GT4 RS modelini sevenleri ile buluşturacak.

Son olarak yeni nesil 718 modelinin geliştirilme aşaması ile ilgili olarak herhangi bir bilgi mevcut değil. Fakat beklentiler bu sürecin birkaç sene süreceği yönünde.

“Mercedes-AMG E63 S modelinin Manhart ER 800 dönüşümü” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version